29.01.2020
Ce partide ar intra in parlament, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare. Sondaj - FOTO
Daca s-ar repeta alegerile parlamentare acum, atunci doar trei partide ar accede in plen: PSRM, PAS si PDM. Un nou sondaj plaseaza aceste formatiuni in topul celor mai populare printre alegatori.

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, cu ce partid ati vota?

PSRM – 31%

PAS – 21,3%

PDM – 8,2%

P. SOR – 3,7%

PPDA – 3,1%

PARTIDUL NOSTRU – 2,7%

PCRM – 2,6%

ALT PARTID – 3,8%

NU VOTEZ – 9,3%

NU STIU – 14,3%

Socialistii ar acumula cele mai multe sufragii, fiind urmati la 10 puncte procentuale de PAS. Democratii ar trece si ei pragul electoral pentru a accede in legislativ. Partidul Sor si PPDA nu mai au nicio sansa sa obtina fotolii in legislativ, conform noilor cifre. Rau la acest capitol stau si membri Partidului Nostru si comunistii cu o cota, fiecare, de cate aproape 3 la suta. In acelasi timp, mai mult de o patrime din persoanele chestionate ar pune stampila fie in dreptul altei formatiuni, fie nu ar vota sau habar nu au pe cine sa sustina.

Sondajul a fost facut pe un esantion de 1134 de persoane, in perioada 16-23 ianuarie si are o marja de eroare de 3 %. Studiul a fost realizat de Intellect Group - o companie de consultanta, care spune ca a colectat aceste date pentru uz intern, cheltuielile fiind asumate de ei. Doar o parte din intrebari au fost facute publice. 

Articole din aceeasi categorie