09.06.2021
Ce partide ar accede in noul legislativ, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate - FOTO

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, in legislativ ar accede doar doua formatiuni. Este vorba de PAS si Blocul Comunistilor si Socalistilor. Cel putin asta arata datele unui sondaj publicat astazi de Comunitatea WatchDog si Institutul de Politici Publice.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, PAS ar acumula cele mai multe voturi – 50,5%. Formatiunea ar fi urmata de Blocul Electoral al Comunistilor si Socialistilor pentru care si-ar da votul 32,5% dintre alegatori. Alte partide sau blocuri nu ar mai trece pragul electoral de 5% si 7%. Partidul Politic SOR ar acumula 3,9%,  blocul electoral "Renato Usatii" ar acumula doar 3,8 %, Platforma DA - 1,5%, PDA – 1,1%, iar pentru AUR  - 0,7% si PUN  – 0,6%. 

Studiul a fost efectuat de Institutul de Politici Publice si comunitatea WatchDog, finantat de catre European Endowment for Democracy, in perioada 2-8 iunie 2021. Numarul respondentilor este de 1154 persoane cu varsta de 18 ani sau mai mult. Eroarea maxima de esantionare: ±2.9%.

Articole din aceeasi categorie