27.02.2023
Ce mesaj a vrut sa transmita presedintele SUA in discursul sau adresat Moldovei si cerand aplauze pentru Maia Sandu, in cadrul vizitei sale la Varsovia? Armand Gosu: „Moscova a inteles acest semnal”

Istoricul Armand Gosu spune ca prin mesajul sau adresat Republicii Moldova, presedintele SUA, Joe Biden, a vrut sa transmita ca Occidentul sustine si va ajuta tara noastra. Totodata, prin aceasta adresare catre poporul din Moldova, dar si cerand aplauze pentru Maia Sandu, Biden a transmis un mesaj Moscovei, a mai mentionat istoricul roman. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PRofunzime.

„Nominalizand Republica Moldova si pe presedintele Maia Sandu, Joe Biden nu a facut decat sa transmita Moscovei si altor capitale din lume un mesaj in care sa spuna ca Republica Moldova e sub protectia noastra, sunt oameni care imbratiseaza aceleasi valori ca si noi. Principala valoare este libertatea. Asta, intr-un context foarte important in care presedintele Biden vine si tine un discurs la Varsovia, practic un discurs care este in contextul implinirii unui an de la invadarea Ucrainei, cand practic toate camerele de vederi din lume erau tintite asupra scenei pe care se afla Biden. Este un semnal, iar Moscova a inteles acest acest semnal, sa stiti. Pentru ca s-a vazut cum a crescut si intensitatea retorica belicoasa a Moscovei impotriva Republicii Moldova”, a declarat Gosu. 

Totodata, el spune ca si Occidentul a reactionat tocmai la amenintarile care veneau dinspre Rusia impotriva Republicii Moldova.

„Occidentul asigura ca va spriini Republica Moldova, asta se intelege prin gura presedintelui Biden”, sustine istoricul.

Republica Moldova a fost unul dintre punctele importante ale discursului de saptamana trecuta al lui Joe Biden, la Varsovia. Vorbind in fata multimii, presedintele american a salutat curajul cetatenilor moldoveni si a cerut aplauze pentru Maia Sandu, prezenta la eveniment. 

Dupa discursul presedintelui american, Casa Alba a anuntat intr-un comunicat ca Joe Biden si Maia Sandu au avut o intrevedere, la care liderul american a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie