19.06.2020
Ce masuri recomanda expertii autoritatilor, pentru a reduce numarul de imbolnaviri cu coronavirus in tara noastra. Declaratiile facute la In Profunzime

Ala Tocarciuc, expert in sanatate publica, a enumerat trei masuri principale, pe care trebuie sa le ia autoritatile de la noi, pentru a reduce riscul de imbolnavirie si de a stopa raspandirea coronavirusului. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Ala TOCARCIUC, EXOERT IN SANATATE PUBLICA: "Cred ca as pune pe primul loc testarea. Ne trebuie capacitati de testare. Noi nu detinem controlul la capitolul testare, ar trebui sa ne gandim foarte bine ce facem, de unde luam rezerve pentru testare.

In al doilea rand, daca identificam contactii, cum ii izolam si cum ii tinem sub control in asa fel incat ei sa nu mai raspandeasca, sa taiem lantul.

In al treilea rand, capacitatile de tratament. Noi deja suntem la limita cu capacitatile de tratament. Aici trebuie sa fim foarte pregatiti pentru ca daca creste valul de bolnavi, ei au nevoie de spitalizare.

Daca facem asta pe partea medicala, situatia va trebui sa se imbunatateasca, dar nu fara suportul comunitar.”

Bilantul persoanelor infectate cu noul Coronavirus in Moldova a ajuns la 13 106 cazuri.

Totodata, tara noastra inregistreaza un numar de 444 de decese, provocate de infectia cu coronavirus, iar in total, 7252 persoane au fost tratate de COVID-19.


Articole din aceeasi categorie