27.06.2022
Ce inseamna pentru Republica Moldova obtinerea statutului de tara candidata la UE. Deputat PAS: „Suntem mai aproape de Europa mai mult decat am fost vreodata”

Deputatul Partidului Actiune si Solidaritate, Doina Gherman, sustine ca decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statut de tara candidata la UE este una istorica pentru toti cetatenii. De asemenea, aceasta spune ca statutul de tara candidata pentru Moldova face parcursul nostru european ireversibil. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Doina GHERMAN, DEPUTAT PAS:„Dincolo de sprijinul politic enorm pe care l-a aratat uniunea europeana fata de Republica Moldova este un semnal puternic de sprijin si de incurajare. Incepand cu data de 23 iunie, este clar pentru toata lumea ca suntem mai aproape de Europa decat am fost vreodata. Decizia intr-adevar este una istorica pentru noi toti, iar acordarea statutului de tara candidata pentru Moldova face parcursul nostru european ireversibil”.

Totodata, expertul in politici publice, Igor Munteanu, a spus ca decizia Consiliului European reprezinta o motivatie pentru Moldova de a ajunge in familia europeana.

Igor MUNTEANU, EXPERT IN POLITICI PUBLICE:„Decizia consiliului European reprezinta o scoatere din anonimat a Republicii Moldova dintr-o zona a politicilor periferice, intr-o traectorie de negociere a pachetelor legate de apartenenta la familia europeana si asta inseamna un proces tehnic, conditionat de anumite progrese pe care trebuie sa le parcurgem cu totii, si fara indoiala, motivatia de a face acest traseu de a ajunge in familia europeana ca stat cu drepturile depline, lucru ce este foarte important si in acelasi timp, cunoasterea exacta daca o sa urmam tot acest traseu pe 25 de capitolele pe care trebuie sa le negociem, in cazul acesta ajungem sa ne bucuram de prosperitate si serviciile pe care toate natiunile le au la dispozitie”.

Saptamana trecuta, Moldova si Ucraina au primit statut de tara candidat pentru aderarea la Uniunea Europeana. Decizia a fost anuntata la Consiliul European de catre presedintele Charles Michel.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie