11.04.2023
Ce ar trebui sa se intample ca Moldova sa depuna cerere de aderare la NATO? Cum raspunde Maia Sandu

Presedintele Maia Sandu sustine ca aderarea Republicii Moldova la NATO poate avea loc doar in conditiile in care cetatenii vor lua astfel de decizie. Totodata, sefa statului a precizat ca intrucat la moment parerea moldovenilor este foarte mult influntata de dezinformarea si propaganda rusa, autoritatile depun toate eforturile pentru a asigura pacea si stabilitatea tarii noastre in conditiile actuale. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Acest lucru trebuie sa si-l doreasca cetatenii, pentru ca asta inseamna schimbarea Constitutiei si acesta este un lucru care necesita o decizie a tuturor cetatenilor sau a majoritatii cetatenilor. Ori daca ne uitam astazi in sondaje vedem nu exista astazi sprijin pentru schimbarea neutralitatii din Constitutie si repet ca putem sa discutam mult despre care sunt motivele acestei perceptii, dar iata ca in Finlanda, pana ca Rusia sa atace Ucraina, marea majoritate a cetatenilor credeau ca este bine sa se bazeze pe propriul sistem de aparare, iata a venit razboiul, oamenii s-au speriat si au decis ca nu mai este suficient sa se apere cu propriul sistem si de asta au aderat la Alianta NATO.

Noi ne bazam pe ceea ce cred cetatenii si pe ceea ce isi doresc cetatenii, chiar daca uneori aceasta decizie este influentata prin dezinformare si prin propaganda. E optiunea cetatenilor Republicii Moldova si astazi avem o situatie si ne conducem de aceasta situatie, dar in acelasi timp facem toate eforturile asa in cat Republica Moldova, cetatenii ei sa se simta in siguranta."

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Articole din aceeasi categorie