15.04.2021
Ce a vorbit Igor Grosu cu Maia Sandu, imediat ce a fost anuntata decizia CC privind dizolvarea Parlamentului

Deputatul PAS si fostul candidat la functia de prim-ministru, Igor Grosu, spune ca a vorbit cu Maia Sandu, dupa ce Curtea Constitutionala a anuntat ca Parlamentul poate fi dizolvat, iar alegerile parlamentare pot avea loc. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Igor GROSU, DEPUTAT PAS: "Da, am discutat cu Maia Sandu. A fost o discutie despre decret si am zis ca o sa apara intrebarea, cand va fi decretul. Am cazut deacord ca trebuie sa vedem decizia motivata a Curtii Constitutionale, se va tine cont si de cele 2 sesizari a deputatilor si intr-un final se va veni cu decretul."

Totodata, deputatul PAS spune ca alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc in aceasta vara, iulie sau august.

Astazi, Curtea Constitutionala a dat unda verde pentru dizolvarea Parlamentului si declansarea alegerilor anticipate. Magistratii au costatat ca imposibilitatea formarii Guvernului din doua incercari este o circumstanta care justifica acest lucru. Igor Dodon a rectionat imediat si a declarat ca nu recunoaste decizia Curtii.

Asadar, Curtea Constitutionala a admis sesizarea depusa de Maia Sandu si a permis ca actualul legislativ sa fie dizolvat. Totusi, au existat si doua opinii separate, a judecatorului Serghei Turcan, dar si a fostului socialist, Vladimir Turcan.

La sedinta de astazi sefa statului a venit sa-si prezinte singura punctul de vedere, prezentand cronologic felul in care s-au derulat evenimentele din ultimele trei luni. Iar reprezentantii Parlamentului au solicitat Curtii sa respinga sesizarea Maiei Sandu si sa o declare drept neintemeiata. 

La un moment dat acestia au cerut ca judecatorul Nicolae Rosca sa fie recuzat, pe motiv ca ar fi fost avocatul Maiei Sandu in trecut, presedintele CC a refuzat cererea, precizand ca acestia nu au facut-o la timp. Acum, sefa statului poate semna un decret de dizolvare a Parlamentuui, dar potrivit legii, Parlamentul nu va putea fi dizolvat pana la expirarea starii de urgenta.

Articole din aceeasi categorie