11.07.2020
CC a respins sesizarea lui Dumitru Alaiba privind numirea in functie a directorului general al ANSC, Anatolie Zagorodnii

Curtea Constitutionala a respins, ieri, sesizarea deputatului PAS, Dumitru Alaiba, privind numirea in functie a directorului general al Agentiei Nationale de Solutionare a Contestatiilor, Anatolie Zagorodnii.

"Curtea Constitutionala poate suspenda actiunea actelor normative prevazute la articolele 135 alin. (1) lit. a) din Constitutie, 4 alin. (1) lit. a) din Legea cu privire la Curtea Constitutionala si 4 alin. (1) lit. a) din Codul jurisdictiei constitutionale, fiind sesizata in modul corespunzator. Aceste acte trebuie sa afecteze sau sa se refere la domeniile stabilite la articolul 251 alin. (2) din Legea citata si de articolul 71 alin. (2) din Codul mentionat", se arata in hotararea CC.

Pe 8 iulie 2020, Dumitru Alaiba, deputat in Parlamentul Republicii Moldova, a depus o sesizare prin care a solicitat exercitarea controlului constitutionalitatii Hotararii Parlamentului nr. 1 din 7 februarie 2019 privind numirea in functia de consilier pentru solutionarea contestatiilor – director general al Agentiei Nationale pentru Solutionarea Contestatiilor. 

Totodata, autorul sesizarii i-a solicitat Curtii sa suspende actiunea acestei Hotarari.

Curtea noteaza ca, desi autorul sesizarii a solicitat suspendarea actiunii Hotararii Parlamentului nr. 1 din 7 februarie 2019, el nu a motivat solicitarea respectiva si nu a argumentat necesitatea suspendarii actiunii acestei Hotarari.

Prin urmare, in baza celor mentionate supra, Curtea considera necesar sa respinga solicitarea ca fiind nemotivata.

Din aceste considerente, in baza articolului 135 alin. (1) lit. a) din Constitutie, a articolului 251 din Legea cu privire la Curtea Constitutionala, a articolelor 6, 71, 61 si 64 din Codul jurisdictiei constitutionale, Curtea Constitutionala.

Citeste si :  Dumitru Alaiba a sesizat CC si spune ca Anatolie Zagorodnii a fost numit ilegal la sefia Agentiei Nationale de Solutionare a Contestatiilor
Articole din aceeasi categorie