26.08.2020
Cate milioane de lei s-au cheltuit din bugetul de stat pentru deplasarile lui Igor Dodon in straintatate. Ce spune seful statului - VIDEO

Cinci milioane de lei. Atat s-a cheltuit din bugetul de stat pentru deplasarile presedintelui in straintatate. In trei ani, Igor Dodon sustine ca a avut 70 de vizite peste hotare, majoritatea fiind in Rusia si nici in Ucraina sau Romania.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „In aceasta perioada au avut loc 70 de deplasari peste hotare, dintre care 64 de vizite de lucru si 6 vizite oficiale.”

Presedintele, insa, nu a precizat ca cele mai multe vizite le-a facut in Rusia si nici una in Ucraina sau Romania, desi vorbeste despre o politica externa echilibrata.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Asta inseamna ca noi vom avea relatii bune cu toti, reiesind din interesele nationale.”

Tot la acest capitol, Dodon a declarat ca Republica Molodva nu va deveni niciodata un stat membru al Uniunii Europene, avand si o explicatie.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Uniunea Europeana nu este gata sa se largeasca.”

In schimb, s-a laudat ca...

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Am obtinut, la initiativa mea, statut de observator al Uniunii Euroasiatice, ceea ce ne perimite sa pastram acest echilibru.”

Presedintele a facut si niste calcule: pentru deplasarile sale peste hotare sustine ca s-au cheltuit 5,2 milioane de lei din bugetul de stat.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Dar au fost restituite 5 milioane 500 de mii de lei pe care presedintele tarii nu le-a utilizat.”

Articole din aceeasi categorie