25.10.2022
Cat de solide sunt probele dosarului „Sacosa neagra” pentru a obtine o condamnare? Ce spune seful Procuraturii Anticoruptie, Veronica Dragalin

Seful Procuraturii Anticoruptie (PA), Veronica Dragalin, sustine ca daca procurorul de caz a trimis dosarul „Sacosa neagra” in judecata acesta crede ca sunt probe suficiente ca sa fie trimis in judecata, dar si sa fie obtinuta o sentinta de condamnare. Mai mult decat atat, Veronica Dragalin, mentioneaza ca imaginile video care au fost facute public acum trei ani, in care Igor Dodon primeste o sacosa neagra de la Vladimir Plahotniuc este proba principala in acest dosar. Declaratiile au fost facute de seful PA in cadrul emisiunii In PROfunzime. 

„La inceputul lunii a fost trimis in judecata o bucata din caz. Aici stiu ca exista imagini video. Asta e o proba principala pentru dosar. Este vorba despre niste imagini video, cuvintele care le spun chiar persoanele din video. E o proba directa, despre niste lucruri care s-au intamplat in acel moment”, a spus Veronica Dragalin. 

Totodata, seful PA precizeaza ca chiar daca imaginile video nu au fost autorizate de judectorul de instructie, acestea sunt o proba principala pentru dosar.

„De exemplu daca se intampla un accident pe strada si noi procurorii ridicam video de la o companie, acelea nu sunt autorizate de judecatorul de inainte. E o camera care a capturat un moment care s-a intamplat si noi ca procurori putem ridica asa inregistrari si sa le folosim ca probe in dosarele noastre, foarte des. Deci, nu vad o restrictie, de ce asta nu ar fi o proba, cand e o inregistrare si cand avem daca mai sunt si martori, care ne pot vorbi despre cand a avut loc inregistrarea, unde se afla, adresa sediul ”, a adaugat seful PA.  

Veronica Dragalin a mentionat ca in cazul dat exista si alti martori care pot confirma ca au fost acolo, nu doar persoanele care sunt prezente in imaginile video. 

„Da va pot spune ca registratorul pe care l-am citit si eu, care a fost trimis in judecata explica mai multi martori, declaratiile martorilor”, a spus Dragalin. 

La inceputul acestei luni, dosarul numit „Sacosa neagra” a fost expediat in judecata. Procurorii sustin ca fostul presedinte ar fi primit pana la un milion de dolari de la Vlad Plahotniuc pentru a promovat interesele Partidului Democrat. Dodon spune ca dosarul este unul politic, iar imaginile in care apare alaturi de Plahotniuc si Iaralov, publicate in presa acum trei ani, sunt trucate. Dupa prima sedinta de judecata in cadrul acestui dosar, pe 17 octombrie, Igor Dodon a primit inca 30 de zile de arest la domiciliu. 

Igor Dodon ar fi primit de la 600 de mii pana la un milion de dolari de la Vlad Plahotniuc si de la un apropiat de-al acestuia, Serghei Iaralov, care conduceau o organizatie criminala, anunta procurorii. In anul 2019, acestia ar fi negociat crearea unei coalitii de guvernare in Moldova, intre PD si PSRM, interesul acesteia fiind modul de distribuire a functiilor de ministri in cadrul noului Guvern si a functiilor de conducere a institutiilor publice. Potrivit procurorilor, Igor Dodon, in acea perioada presedinte de tara, trebuia sa negocieze cu persoane influente de la Moscova, astfel incat Plahotniuc sa scape de dosarele penale pe numele sau din Rusia.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie