13.06.2023
Carp, intrebat de ce el a fost ales sa candideze pentru primaria Chisinau: „Avem nevoie de o administratie eficienta”

Chisinaul are nevoie de o administratie eficienta pentru a face un salt in dezvoltarea sa, din punct de vedere economic. Declaratia a fost facuta de candidatul PAS la alegerile pentru Chisinau, Lilian Carp, in cadrul emisiunii IN PROfunzime.

Lilian CARP, CANDIDAT PAS PENTRU PRIMARIA CHISINAU: „Argumentele pe care le-am inaintat (in sprijinul candidaturii n,r,) au fost despre experienta pe care o am in administratia publica locala, despre problemele municipiului Chisinau, pe care le cunosc, si despre solutiile pe care le-am propus.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „O eventuala infrangere a partidului de guvernamant ar arata foarte prost. Inca mai conteaza si cum va arata aceasta infrangere, daca va exista. Ceban ar putea castiga din primul tur sau in turul doi s-ar putea confrunta Ceban si Dodon, daca acesta va candida. Ati luat in calcul aceste variante?”

Lilian CARP, CANDIDAT PAS PENTRU PRIMARIA CHISINAU:  „Am luat in calcul sa mergem in fata cetatenilor. Cetatenii o sa-si expuna votul pentru cine considera de cuviinta. Noi, in general, trebuie sa privim exercitiul electoral ca pe un exercitiu prin care candidatii isi prezinta viziunea despre dezvoltarea localitatii in care candideaza, iar mai departe cetatenii sunt cei care angajeaza pe unul dintre candidati sa lucreze pentru localitate.”

Carp a mai precizat ca s-au analizat cateva candidaturi in cadrul partidului, printre care seful aparatului prezidential, Andrei Spinu, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, consilierul municipal Roman Cojuhari si deputatul Angela Pojoga. El a declarat ca partidul nu a facut sondaje interne pentru a alege candidatul. 

Lilian CARP, CANDIDAT PAS PENTRU PRIMARIA CHISINAU: „Mergem cu intentia de a moderniza si reforma orasul, avem siguranta ca vom prezenta proiecte corecte – transport public de calitate, rezolvarea problemei ambuteiajelor…”

Carp spune ca isi va forma echipa in urma consultarilor publice pe marginea programului sau electoral si afirma ca in ea vor fi cooptati reprezentanti ai societatii civile, experti, dar si profesionisti din alte formatiuni politice proeuropene, pe sprijinul carora mizeaza. 

Lilian CARP, CANDIDAT PAS PENTRU PRIMARIA CHISINAU:Orasul Chisinau nu se poate dezvolta fara acces la proiecte europene, iar odata cu inceperea negocierilor de aderare la Uniunea Europeana, vor putea fi accesate fonduri europene”.

Lilian Carp a fost sef al cabinetului primarului Dorin Chirtoaca si ulterior, in 2014, a fost ales deputat pe listele PL. Trei ani mai tarziu a anuntat ca paraseste fractiunea PL, care se afla la guvernare alaturi de partidul controversatului Vlad Plahotniuc. Ulterior a aderat la PAS, devenind deputat din partea acestei formatiuni. Este presedintele comisiei parlamentare pentru securitate nationala. In paralel este lector  la Universitatea de Educatie Fizica, unde preda istoria. 

Pana acum si-a mai anuntat intentia de a candida actualul primar al capitalei, Ion Ceban, din partea partidului pe care il conduce – Miscarea Alternativa Nationala.

Alegerile locale vor avea loc in toamna, iar parlamentul urmeaza sa stabileasca data – pe 29 octombrie sau 5 noiembrie.

Articole din aceeasi categorie