27.06.2022
Care sunt cele mai mari provocari pentru Republica Moldova in procesul de aderare la UE. Ce spune ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene

Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Nicu Popescu, sustine ca desi pe partea vestica suntrm intr-o situatie foarte buna si avem un sprijin enorm, cea mai mare provocare pentru Republica Moldova in procesul de aderare la Uniunea Europeana ramane a fi razboiul din Ucraina. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Nicu POPESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE:„Cea mai mare provocare este evolutia razboiului din Ucraina. Evident ca la aceasta etapa nu putem cunoaste cand si unde se va opri acest razboi si in ce conditii. Acest lucru afecteaza securitatea absoluta a tuturor statelor, inclusiv a Republicii Moldova. Razboiul afecteaza economia, preturile la produsele energetice. In acest context, cele mai mari provocari in urmatoarele luni sau chiar ani depinde de evolutia si modul acestui razboi si aceste agresiuni ruse impotriva Ucrainei care creeaza cele mai mari riscuri pentru intregul continent European”.

Totodata, intrebat daca Republica Moldova va lua in considerare agresiuni din partea Rusiei, ministrul a spus ca tara noastra a facut fata si anterior presiunilor pe mai multe dosare.

Nicu POPESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE:„Singura noastra solutie de a minimaliza si de a reduce diferentele noastre de opinie cu Federatia Rusa este metoda diplomatiei si a dialogului”.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie