19.02.2024
Care sunt amenintarile cu care se confrunta Moldova in acest moment si cat de mare este riscul ca tara noastra sa fie atacata militar de Rusia? Raspunsul prim-ministrului

Federatia Rusa astazi nu ne poate ataca militar si asta se datoreaza Ucrainei, sustine premierul tarii, Dorin Recean. Totodata, prim-ministrul spune ca Moldova se confrunta cu alte provocari legate de razboiul hibrid din partea Rusiei. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime. 

„Rusia astazi nu ne poate ataca militar si asta se datoreaza Ucrainei. Pe de alta parte noi avem provocarile noastre interne legate de razboiul hibrid pe care Rusia il duce aici, fie prin dezinformare, atacuri cibernetice, dar si prin finantarea gruparilor criminale, cum ar fi Sor care incearca sa corupa alegatorii, sa creeze destabilizari. La fel de periculoasa este si corupti din justitie. Acestea sunt amenintarile”, a declarat Recean. 

Intrebat de Lorena Bogza care este riscul ca Moldova sa fie atacata vreodata militar de Rusia, Recean a repetat ca datorita Ucrainei, Moldova nu poate sa fie atacata militar.

Citeste si : Mircea Geoana sustine ca Rusia va intreprinde actiuni agresive in adresa Republicii Moldova in urmatoarea perioada, pentru a impiedica directia pro occidentala a tarii - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie