26.01.2021
Care este solutia PDM de depasire a crizei politice. Pavel Filip: "Nu exista o alta iesire din situatie decat ca Maia Sandu sa vina cu candidatura unui prim-ministru si o echipa guvernamentala puternica"

Liderul PD Pavel Filip sustine ca daca Maia Sandu va inainta o echipa guvernamentala slaba este riscul ca aceasta sa fie votata, asa ca singura solutie este ca Maia Sandu sa vina cu candidatura unui prim-ministru si a unei echipe  guvernamentale puternice. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Pavel FILIP, LIDERUL PDM: ,,Eu cred ca este de obligatia politicienilor sa raspunda de aceasta inrebare. Noi cunoastem care este situatia financiara si la ce sa ne asteptam in urmatoarea periaoda de timp. Acum suntem actorii scenariului pus la baza de Dodon si Sor.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: ,,Care este solutia dumneavoastra?"

Pavel FILIP, LIDERUL PDM: ,,Trebuie sa privim foarte pragmatic lucrurile si sa intelegem care sunt datele initiale de a rezolva aceasta problema.

A fost adresarea la CC de autodizolvare si stim care este raspunsul, o alta varianta sau cele doua conditii care duc la dizolvarea parlamentului sunt neinstalarea unui guvern sau trei luni de zile Parlamentul nu functioneaza. PSRM a declarat ca vor veni la sedintele parlamentului si vor vota legi, atunci ramane neinstalarea unei echipe guvernamentale."

Pavel Filip a declarat ca daca Maia Sandu va veni cu propunerea unui prim-ministru slab si a unei echipe guvernamentale slabe, este riscul ca acesta sa fie votat, iar in acest caz nu exista o alta iesire din situatie ca...

,,Doamna Maia Sandu sa vina cu un candidat la functia de prim-ministru puternic, cu o echipa guvernamentala solida si cu un program de guvernare bun", declara liderul PD.

Intrebat cine va sustine politic acest Guvern, liderul PD a declarat ca inainte de a veni cu o candidatura la functia de prim-ministru, acest eveniment trebuie sa fie precedat de o discutie cu toate fractiunile parlamentare.

Pavel FILIP, LIDERUL PDM:  ,,Eu cred ca doamna presedinte trebuie sa aiba aceste consultari cu fractiunile parlamentare si poate nu separat dar cu toti la o masa rotunda. Si doar dupa ce se ajunge la o intelegere si este clar care este parcursul urmatorilor pasi se porneste si sa faca acest exercitiu.''

Articole din aceeasi categorie