28.11.2022
Care este acum cel mai mare pericol pentru Republica Moldova? Declaratiile consilierului presedintelui Ucrainei in cadrul emisiunii In PROfunzime

Consilierul presedintelui Ucrainei, Mihailo Podoleak, sustine ca acum cel mai mare pericol pentru Republica Moldova sunt protestele organizate de partidul SOR, impotriva Maiei Sandu, dar si impotriva viitorul european al Republicii Moldova. Totodata, consilierul lui Zelenski spune ca pentru Rusia este extrem de convenabil sa puna presiuni pe Guvernul Moldovei, pe administratia presedintelui Sandu, pe de o parte, iar pe de alta parte, sa incerce sa provoace anumite actiuni in regiunea transnistreana si in acest mod sa obtina posibilitatea de a pune la cale o rasturnare de putere in Moldova. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii IN PROfunzime. 

„Aceste lucruri imi par extrem de periculoase pentru ca Rusiei ii este extrem de convenabil, pierzand razboiul din Ucraina. In Ucraina, Rusia nu poate desfasura actiuni de acest gen, intelegeti perfect ca in Ucraina forte proruse nu vor mai exista, pe cand in Moldova Rusia investeste eficient in aceste actiuni de protest destul de primitive si prostesti, speculand pe subiectul scumpirii gazului. Dar subiectul pretului la gaze sau tranzitul de gaze, va amintiti declaratia Gazpromului despre faptul ca cineva nu ar furniza in volumul prestabilit gazul livrat catre Moldova, am in vedere ca se referea in acest caz la Ucraina, face parte din politica clasica de falsuri, promovata de Federatia Rusa”, a mentionat Podoleak. 

Totodata, consilierul presedintelui Ucrainei spune ca odata ce Ucraina va castiga acest razboi, toate acesea se vor incheia imediat.

„Toate aceste viziuni proruse vor muri, in acest format agresiv, in aceste actiuni de protest absolut nemotivate, vor muri odata cu prabusirea elitei politice ruse in legatura cu infrangerea suferita in razboi”, a mai adaugat acesta. 

Vezi AICI intreaga emisiune In PROfunzime din data de 28 noiembrie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Articole din aceeasi categorie