13.02.2023
Care a fost problema Guvernului Gavrilita si de ce a fost nevoie ca premierul sa demisioneze? Explicatiile lui Ion Tabarta, la emisiunea In Profunzime

Analistul politic, Ion Tabarta, sustine ca cea mai mare problema a Guvernului Gavrilita a fost ca s-a creat impresia ca nu are o strategie sau o viziune clara cum ar trebui sa fie schimbate lucrurile. Totodata, acesta spune ca Natalia Gavrilita nu a facut schimbari in Guvern la momentul potrivit, iar asta a dus la demisia acesteia. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime.  

„Problema a fost ca s-a creat impresia ca nu are o strategie sau o viziune clara, anume o viziune cum sa fie shimbate lucrurile in Moldova, pe pasi simpli si desigur la fiecare minister procesul sa fie tehnic. Totodata, ea a pierdut momentul cand sa faca schimbari in Guvern si pana la urma s-a lungit acest proces, iar aceste ministere ineficiente au tras in jos intreg cabinetul de ministri”, a declarat Ion Tabarta.

La data de 10 februarie, premierul Natalia Gavrilita si-a anuntat demisia. Tot in aceeasi zi, Dorin Recean a fost desemnat candidat la functia de prim-ministru al Republicii Moldova de catre presedintele tarii, Maia Sandu.  

Articole din aceeasi categorie