24.05.2024
Când va începe procesul de evaluare a procurorilor? Ministrul Justiției, la emisiunea În PROfunzime „Îndată ce comisia va recepționa lista procurorilor din partea Consiliului Superior al Procurorilor”

Ministrul Justiției, Veronica Mihailov- Moraru anunță că procesul de evaluare a procurorilor va demara îndată ce Consiliul Superior al Procurorilor va prezenta comisiei lista persoanelor care s-au decis să treacă vettingul. Totodată, aceasta anunță că la fel ca în cazul judecătorilor, aceștia au 20 de zile pentru a lua această decizie. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii În PROfunzime.

Veronica MIHAILOV-MORARU, MINISTRUL JUSTIȚIEI: Atunci când a fost adoptată cea de-a treia lege cu privire la evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor s-a constituit cea de-a treia comisie, care și-a început activitatea și a făcut și primile evaluări pentru candidații din Colegiile din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor și respectiv cunoaștem că această comisie a solicitat Consiliului Superior al Procurorilor lista întreagă a procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție și îndată ce va recepționa această listă de la Consiliul Superior al Procurorilor va fi demarată procedura de evaluare specializată, inclusiv a Procuraturii Anticorupție. Ceea ce va însemna că aceștia vor fi notificați, vor avea un termen de 20 de zile pentru ași exprima dacă doresc să vina la vetting sau să plece și să ia acea indemnizație și să nu riște să nu mai fie angajați pe un termen de 5 sau 7 ani.”

Ulterior, ministrul a dat asigurări că plecarea Tatianei Răducanu nu pune în pericol procesul de evaluare și că Parlamentul este în căutarea unui nou membru.

Veronica MIHAILOV-MORARU, MINISTRUL JUSTIȚIEI: Nu a afectat, după cum am spus mai devreme. Există cvorum, comisia de evaluare activează ca și în celelalte comisii ca organ colegial, se formează paneluri, mai mult ca atât știu că Parlamentul este în căutare pentru a suplini locul.”

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie