18.01.2021
Cand va ajunge in tara noastra vaccinul anti-covid promis de Romania

Romania ar putea sa aduca in Moldova vaccinul anti-covid Moderna si nu Pfizer cum s-a promis anterior. Ala Nemerenco a declarat in cadrul emisiunii In Profunzime ca vaccinul va putea fi adus doar in cazul in care compania de vaccinare Moderna da acordul. 

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: "Cand vor ajunge vaccinurile anti-covid promise de Romania?"

Ala NEMERENCO, CONSILIER IN DOMENIUL SANATATII: ,,Romania era gata sa ne ofere din transele pe care le primea in fiecare saptamana si care cresteau, dar noi nu aveam setul de documente. Nu era aprobat planul national care era obligatoriu sa il avem si deasemenea un set de scrisori confirmative referitor la intrarea vaccinului in tara, certificarea lui la nivel de Republica Moldova, cadrul nostru legislativ si asa mai departe.

Am fost nevoiti sa stam si sa asteptam ca Ministerul Sanatatii sa pregateasca acest plan strategic de imunizari, dupa aceasta el a fost tradus in engleza, am mai facut alte scrisori care erau solicitate de companii, iar atunci cand discutam, pentru ca eram in discutii de trei ori pe zi cu Ministerul Sanatattii din Romania, am ajuns la concluzia ca deoarece Pfizer-ul necesita conditii de transportare, stocare, distribuire mai deosebite si deja in Romania a inceput sa intre Moderna am ajuns la concluzia ca ei ne vor dona Moderna.

In acel moment au venit documentele de la Ministerul Sanatatii si am trimis tot setul acesta la Moderna.

Astazi sau maine o sa primim raspuns de la Moderna daca avem aceasta permisiune ca Romania sa ne aduca acest vaccin.

Articole din aceeasi categorie