11.02.2021
Cand urmeaza ca Natalia Gavrilita sa vina in Parlament pentru a prezenta inca o data cabinetul de ministri

In cadrul emisiunii InProfunzime, Natalia Gavrilita, spune ca nu se grabeste pentru a veni din nou in parlament ca sa prezinte cabinetul de ministri.

Natalia GAVRILITA, PREMIERUL DESEMNAT DE MAIA SANDU: ,,Voi discuta cu colegii din PAS si din guvernul propus. Vom discuta care sunt pasii de mai departe si vom veni atunci cand vom considera ca este cazul. Nu ne vom grabi"

Privind modificarile asupra planului de guvernare, Gavrilita spune ca planul va fi examinat si urmeaza sa decida impreuna cu echipa.

Candidatura Nataliei Gavrilita la functia de prim-ministru a fost inaintata la data de 5 februarie de catre Maia Sandu. Deputatii PAS au anuntat ca nu vor vota pentru instituirea acestui guvern, aceasta fiind cea mai rapida cale catre declansarea alegerilor parlamentare anticipate.

PAS, Platforma DA si Partidul Democrat au anuntat pentru prima data clar, in cadrul emisiunii In Profunzime ca nu vor vota Guvernul Gavrilita.

Anterior, si Igor Dodon a anuntat ca fractiunea PSRM nu va vota pentru instituirea guvernului.

La sfarsitul saptamanii trecuta, Natalia Gavrilita si-a prezentat echipa pentru Guvern din care fac parte si deputati PAS. Pe 8 fabruarie Natalia Gavrilita a depus la Parlamentul programul de activitate al Guvernului sau, numit „Moldova Buna”: „Facem un pas hotarat”, iar astazi plenul s-a adunat pentru a supune votului candidatura inaintata de Maia Sandu. In cadrul sedintei de astazi, guvernul nu a fost votat. Niciun deputat nu a ridicat mana.

Tot astazi, Igor Dodon a lansat invitatia de a forma o noua majoritate si a propus un alt candidat pentru aceasta functie pe care sustine ca-l va inainta astazi presedintelui. Este vorba despre Mariana Durlesteanu, fost ministru al finantelor in Guvernul condus de Zinaida Greceanii (2008 - 2009) si ambasador al Republicii Moldova in Marea Britanie (2004 - 2008).

Articole din aceeasi categorie