23.03.2021
Cand urmeaza ca Igor Grosu sa vina in Parlament pentru a prezenta cabinetul de ministri

Biroul Permanent al Parlamentului urmeaza sa decida data si ora cand va veni Igor Grosu, candidatul inaintat la functia de prim-ministru, in fata deputatilor pentru a prezenta componenta cabinetului de ministri. 

Igor GROSU, CANDIDATUL INAINTAT LA FUNCTIA DE PRIM-MINISTRU: "Cea mai apropiata zi, ziua de joi si vineri, ziua Parlamentului.

Pot sa va spun cu certitudine ca maine va avea loc sedinta Comisiei Juridice, Numiri si Imunitati la orele 16:00 si voi participa la aceasta sedinta.

Inteleg ca membrii comisiei vor analiza dosarul prezentat de mine si vor pregati un raport pentru sedinta de plen. Urmeaza deja Biroul Permanent al Parlamentului sa decida ziua si ora in care ne vom prezenta."

La data de 16 martie, Maia Sandu l-a inaintat pe Igor Grosu in calitate de candidat pentru functia de sef al executivului. Reprezentantii mai multor partide s-au aratat indignati ca Sandu a luat decizia singura fara sa anunte despre asta la discutiile cu fractiunile.

Anuntul a venit dupa ce Mariana Durlesteanu, candidata inaintata de majoritatea PSRM-SOR, a anuntat ca isi retrage candidatura.

A doua zi dupa anuntul facut de Maia Sandu, deputatii PSRM au contestat la Curtea Constitutionala decretul Maiei Sandu prin care l-a inaintat pe Igor Grosu la functia de prim-ministru.

In urma examinarii, Curtea Constitutionala a respins sesizarea depusa de deputatii Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski si Vlad Batrincea, iar la data de 22 martie, CC anunta ca decretul Maiei Sandu este constitutional.

Articole din aceeasi categorie