30.05.2022
Cand Republica Moldova va primi raspunsul privind obtinerea statutului de tara candidat al UE. Iata ce spune sefa statulu

Presedintele Maia Sandu sustine ca la moment inca nu exista o decizie finala privind obtinerea statutului de tara candidat al UE, insa a dat asigurari ca statul munceste zilnic pentru ca acest scop sa se realizeze. La fel, sefa statului este convinsa ca pe viitor va exista o decizie pozitiva, doar ca este nevoie de rabdare si timp. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii IN PROfunzime.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Este greu sa spunem, eu cred ca inca nu exista o decizie finala pe nici una din tari, sigur ca exista foarte multe emotii in raport cu Ucraina si cu tarile care ne incurajeaza pe noi. Dar nu exista o decizie finala, sunt mai multe subiecte, inclusiv grupul tarilor din Balcani care au candidat mai devreme si in raport cu care lucrurile nu s-au miscat. Inca avem de lucru, noi discutam aproape zilnic cu sefi de tari. Astazi m-am intalnit cu ambasadorii tarilor Uniunii Europene. La telefon cu presedintele Portugaliei, maine voi avea intalniri cu mai multi prim-ministri si sefi de state, poimane la fel la Rotterdam, deci in toata aceasta perioada lucram foarte mult cu aceste tari, dar nu exista inca certitudine, daca va exista o decizie pe Moldova acum sau va exista mai tarziu. Eu am toata increderea ca va exista o decizie pozitiva pe statutul de tara candidat a Republicii Moldova, intrebare este cand va fi aceasta decizie? Nu exista neaparat intrebari la RM cu toate ca avem si noi un trecut recent care este ingrijorator si ceea ce a putut sa faca regimul Plahotniuc si dupa asta Dodon, sunt niste lucruri care trezesc anumite intrebari. Dar in acelasi timp oamenii vor sa ne incurajeze si sa ne ajute, mai ales ca inteleg cat de complicata este situatia noastra si deja vedem ce va urma."

Parlamentul European a cerut, astazi, ca Republica Moldova sa primeasca statutul de tara-candidata pentru aderarea la Uniunea Europeana.  Intr-un comunicat pe site-ul institutiei, Parlamentul a mai transmis si ca a votat raportul sau anual de implementare a acordului de asociere cu Republica Moldova, cu 512 voturi in favoare, 43 impotriva si 39 abtineri.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie