23.03.2021
Cand ar urma sa fie organizate alegeri parlamentare anticipate in cazul in care tentativa de instituire a Guvernului va esua

PAS isi doreste organizarea alegerilor parlamentare anticipate in vara, in cazul in care deputatii nu vor vota pentru instituirea Guvernului. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Igor GROSU, CANDIDATUL INAINTAT LA FUNCTIA DE PREMIER: "Eu nu vreu sa mentionez o data, desi se discuta. Noi am avut discutii pe platforma parlamentara.

Noi optam pentru vara, pentru perioada calda a anului si avem la baza si evaluarile specialistilor care spun ca vara, pandemia va descreste si va reveni in perioada rece a anului, atunci cand virozele sezoniere se vor suprapune.

Unii colegi opteaza pentru toamna tarzie, altii nu ascund ca ar vrea sa fie tocmai in 2023.

In cazul in care tentativa esuiaza presedintele, probabil, va trebui sa se adreseze Curtii Constitutionale ca sa pronunte daca sunt intrunite conditiile legale pentru dizolvarea Parlamentului.

Probabil va avea loc inca o runda de consultari cu fractiunile parlamentare pentru a stabili o data. Noi ne dorim in vara, este vorba de iunie, iulie."

Articole din aceeasi categorie