24.04.2023
Campania electorala a partidului SOR pentru functia de bascan al UTA Gagauzia „cea mai scumpa per locuitor pe care a vazut-o Moldova”. Ce declara expertul Valeriu Pasa

Expertul politic, Valeriu Pasa, crede ca Ilan Sor si-a pus in plan sa castige alegerile din Autonomia Gagauza. El, declara, ca eforturile fugarului Sor sunt sustinute prin cea mai scumpa campanie per locuitor pe care a vazut-o Republica Moldova. Mai mult, expertul politic sustine ca daca CEC-ul din regiune ar verifica corect toate cheltuielile, candidatul din partea acestui partid politic, ar fi exclus din alegeri.

„La nivel de publicitate online, cred ca totii candidatii impreuna nu au cheltui atata, ei raporteza si sume impunatoare, chiar oficiale cheltuite. Dupa primele doua saptamanii, candidatul Gutul, a cheltuit singura mult mai multi bani decat restul candidatilor impreuna, si acest lucru vorbim doar despre cheltuielile oficiale. Imginati-va ce se intampla in realitate, agitatori, concerte mari in fiecare localitate, bannere mari pe strazi”. Este absolut evident ca pentru Ilan Sor e importanta arate Moscovei ca el poate castiga” declara Valeriu Pasa.

Totodata, Pasa sustine ca daca Comisia Electorala Centrala din regiune ar verifica corect toate cheltuielile, candidatul partidului Sor ar fi deja exclus din alegeri. 

„Noi avem prevederiicontradictorii in codul electoral al Republicii Moldova si legislatia electorala a Autonomiei Gagauze. Acolo nu este ilegal sa se faca concerte, in legislatia Republicii Moldova , insa, este ilegal pentru alegeri. Acolo se aplica aceasta legislatie locala ceea ce este o problema”, a adaugat expertul politic.

Pe 30 aprilie vor avea loc alegerile pentru functia de bascan al UTA Gagauzia. Potrivit Consiliului Electoral Central de la Comrat, batalia se va da intre opt pretendenti, doi dintre care sunt sustinuti de forte politice de la Chisinau, PSRM si partidul SOR, iar unul de actualul guvernator, Irina Vlah.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Articole din aceeasi categorie