30.11.2019
Caderea guvernului Sandu a ingrijorat UE, iar finantarea tarii noastre va fi strict conditionata de modul in care vor continua reformele. Asta a declarat eurodeputata din Romania, Ramona Strugariu, intr-un interviu pentru Pro TV. Ce spune despre procurorul general - VIDEO
Caderea guvernului Sandu a ingrijorat Uniunea Europeana, iar de acum incolo finantarea tarii noastre va fi strict conditionata de modul in care vor continua reformele. Asta a declarat o eurodeputata din Romania, intr-un interviu pentru Pro TV. Cat despre noul procuror general, Ramona Strugariu considera ca acesta trebuie sa faca lumina in dosare de rezonanta, precum cel in care este investigat furtul miliardului.

Ramona STRUGARIU, DEPUTAT IN PARLAMENTUL EUROPEAN: ”Momentul in care s-a aflat ca acest guvern nu mai este, lumea a fost foarte dezamagita.” 

Intrebata daca cei de la ACUM ar trebui sa faca o alianta in parlament cu unul dintre partide, eurodeputata a declarat ca blocul trebuie sa se consolideze pe interior. 

Ramona STRUGARIU, DEPUTAT IN PARLAMENTUL EUROPEAN: Si PD a dat semnale pro europene si intre timp s-au intamplat furturi de miliarde, si monopol. Si PSRM se arata deschis spre Europa, dar in acelasi timp prima vizita a fost la Moscova.” 

Ramona Strugariu crede ca ar fi fost imposibil ca noul ministru sa-si gaseasca echipa si sa formeze in acelasi timp programul de guvernare intr-o noapte. Aceasta spune ca s-ar fi planificat din timp modalitatea prin care sa fie dat jos cabinetul Sandu. 

Ramona STRUGARIU, DEPUTAT IN PARLAMENTUL EUROPEAN: “Este ceva care s-a gandit din timp, pas cu pas pentru a da jos acest guvern.” 

Iar interesele cetatenilor, si nu propriile orgolii, trebuie sa fie principalele prioritati ale politicienilor.

Ramona STRUGARIU, DEPUTAT IN PARLAMENTUL EUROPEAN: “Promisiuni de bani de la Moscova au fost de multe ori si mesaje politice cu sprijin. Dar Uniunea Europeana este cel mai important partener comercial.” 

La capitolul asistenta macrofinanciara din partea UE, Ramona Strugariu sustine ca aceasta ar putea fi blocata la fel de repede cum a fost deblocata. Asta daca guvernul Chicu nu va continua reformele si nu va lupta impotriva coruptiei. 

Ramona STRUGARIU, DEPUTAT IN PARLAMENTUL EUROPEAN: ”Am adresat aceasta intrebare Comisiei Europene cand am avut niste discutii preliminare. Vor fi extrem de atenti cu transele urmatoare de bani.”

In acest context, eurodeputata din Romania mentioneaza ca cea mai importanta reforma este cea a justitiei. Iar noul Procuror General venit in functie trebuie sa faca lumina in dosarul furtului miliardului si sa-i pedepseasca pe cei vinovati, indiferent de culoarea partidului, ori de functia pe care o detin.

Ramona STRUGARIU, DEPUTAT IN PARLAMENTUL EUROPEAN: ”Categoric nu are ce cauta politicul in justitie, justia trebuie sa-si faca treaba indiferent de ce partid este la putere.”

Ramona Strugariu este deputat in Parlamentul European si membru al partidului Libertate Unitate si Solidaritate din Romania. 

Articole din aceeasi categorie