24.07.2020
Bogdan Tirdea explica de ce deputatii din PSRM au semnat angajamentul prin care au promis ca nu vor vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Chicu. Schimb de replici intre Bogdan Tirdea si Igor Munteanu, la InPROfunzime

Bogdan Tirdea neaga acuzatiile opozitiei precum ca situatia din Partidul Socialist ar fi una fragila, iar angajamentul prin care au promis ca nu vor vota motiunea de cenzura impotriva guvernului a fost o asigurare ca nu vor avea surprize in Parlament. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: "Partidul socialistilor a avut o sedinta prezidata de Igor Dodon vineri. Ceea ce am vazut este ca toti deputatii au semnat un angajament prin care spun ca nu vor vota motiunea de cenzura. Pana la urma sa intelegem ca Partidul Socialistilor a avut niste emotii, de ce a fost nevoie de acest angajament?"

Bogdan TIRDEA, DEPUTAT PSRM: "Semnarea unor angajamente nu inseamna absolut nimic, fiindca noi am votat declaratiile de condamnare a traseismului ca a doua zi doamna Gretu sa paraseasca partidul, iar colegii nostri, in frunte cu domnul Munteanu, sa duca negocieri cu aceasti traseisti si cu acesti hoti de miliarde.

Noi am facut un demers de sustinere a guvernului nu ca nu vom vota. E foarte clar scris ca PSRM sustine acest guvern si se angajeaza sa sustine acest guvern."

De cealaltă parte, deputatul Platformei Demnitate si Adevar, Igor Munteanu, sustine ca Partidul Socialist a semnat acest angajament din disperare si de teama ca unii deputati PSRM ar putea vota impotriva Guvernului Chicu.

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PLATFORMA DA:"Acesta declaratie este un gest de disperare din partea deputatilor din PSRM pentru ca ei se temeau foarte puternic ca vor avea surprize la aceasta motiune de cenzura, iar cazul Gatcan a aratat foarte clar ca pozitiile PSRM-ului sunt foarte fragile. Din acest motiv pozitia oficiala a acestui partid a fost sa isi controleze zi si noapte deputatii ca sa nu fuga din propriul partid."

Bogdan Tirdea, deputat al Partidului Socialistilor, naga acuzatiile.

Bogdan TIRDEA, DEPUTAT PSRM: "PSRM e intratat de disperat ca a decis ca printr-o declaratie, sa-si controleze deputatii? Domnul Munteanu singur se prapadeste de ras de ceea ce interpreteaza. Motiunea s-a parbusit, iar el spune ca a fost un succes, PSRM si-a pastrat deputatii, el spune ca PSRM e disperat. PSRM a realizat cele 4 legi importante, el spune ca asta a fost un esec, PSRM nici nu a inaintat candidatul la prezidentiale, iar el spune ca guvernul lucreaza deja pentru acest candidat. Sa nu fim ridicoli, sa operam totusi intr-un cadru factologic."

Articole din aceeasi categorie