28.03.2022
Ben Hodges: „Scenariul unui atac al Rusiei in Moldova era probabil in primele zile de razboi, acuma e mai putin probabil”

Fostul comandant al trupelor SUA, Ben Hodges, declara ca scenariul unui atac al Rusiei in Republica Moldova era probabil in primele zile cand a inceput razboiul, acuma sansele sunt foarte mici. Anuntul a fost facut in cadrul unui interviu oferit presei romane.

Ben HODGES, FOSTUL COMANDAT AL TRUPELOR SUA: „Cred ca este putin probabil ca rusii  sa ajunga la Odessa. Daca nu ajung la Odessa este putin probabil ca vor incerca sa intre in Republica Moldova. Rusii au soldati acolo in Transnistria, cativa, poate 2000 sau asa ceva. Nu cred ca vor fi capabili sa ii foloseasca daca rusii  nu vor putea ajunge la Odessa. Suspectez ca este o posibilitate si poate ca au planificat sa faca asta in primele zile dar  acum pare putin probabil”.

Totodata, Ben Hodges a mentionat ca atata timp cat Vladimir Putin si alti oameni ca el detin controlul, ei vor continua sa foloseasca forta pentru a obtine tot ce isi doresc. 

Articole din aceeasi categorie