11.03.2021
Batrancea despre decizia CC: "Nu au fost aprobate legi cu incalcarea constitutiei. Vom vedea motivarea si vom reveni in Parlament"

Deputatul PSRM, Vlad Batrancea spune ca proiectele de lege privind farmaciile mobile ale lui Sor, dar si alte modificari ce tin de medicamente, care au fost votate, in graba, si declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala nu au fost aprobate cu incalcarea constitutiei. Declaratiile au fost facute la emisiunea InPROfunzime.

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "Curtea Constitutionala a deconspirat lipsa de cunostinte juridice si profanarea juridica, nihilismul juridic, promovat de cei din PAS care incercau sa aduca niste idei destul de nastrusnice din punct de vedere juridic, constitutional…

Avem ce avem, dar eu cred ca este mai important sa avem un dialog responsabil. Nu au fost aprobate legi cu incalcarea constitutiei.

Curtea Constitutionala a invocat anumite proceduri, incalcarea anumitor proceduri, iar noi o sa vedem formularile si motivarile si o sa venim in Parlamentul RM.

Este foarte important ca CC recent a chemat la dialog Presedintia cu cei din Parlament si este important ca in cadrul ecestui dialog sa vedem cum asiguram conducerea RM, cum asiguram activitatea Guvernului in perioada pandemica."

Astazi, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale legile nr. 236 si nr. 240 aprobate de PSRM - SOR, in sedinta nocturna, cu privirea la activitatea farmaceutica.

Astfel, Curtea Constitutionala a admis sesizarile depuse de parlamentarul Platformei DA, Liviu Vovc, deputatii PDM, Monica Babuc, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Ghenadie Buza si Igor Vremea, si deputatul PAS, Dan Perciun.

Legile mentionate reglementeaza: 

a) farmaciile cu circuit deschis amplasate in unitati mobile; 

b) livrarea la domiciliu a medicamentelor persoanelor cu dizabilitate severa; 

c) instituirea Catalogului de preturi la medicamente compensate; 

d) modificarea metodologiei de calculare a pretului; 

e) implementarea sistemului national de prescriere electronica a medicamentelor; 

f) instituirea obligatiei de serviciu impusa farmaciilor.
 

Articole din aceeasi categorie