19.07.2019
Avocatul Dorin Cimil, propus de Partidul Actiune si Solidaritate, a devenit noul sef al Comisiei Electorale Centrale - VIDEO
Avocatul Dorin Cimil, propus de Partidul Actiune si Solidaritate, a devenit noul sef al Comisiei Electorale Centrale. Tot astazi a fost ales vicepresedintele si secretarul CEC. Dupa votul care a fost secret, acestia si-au vazut birourile care le-au parut spatioase si bine dotate.

Rand pe rand, cei noua membri ai CEC au mers intr-o cabina si au votat in secret. Ulterior, s-a anuntat ce sapte din ei si-au pus stampila pentru ca Dorin Cimil sa devina presedintele institutiei, unul a votat impotriva, iar unul s-a abtinut. Prin aceeasi metoda a fost ales Vladimir Sarban in functia de vicepresedinte, iar consilierul sefului statului, Maxim Lebedinschi a devenit secretar. 

Dorin Cimil a fost inaintat acum trei zile de PAS si numit cu votul majoritatii parlamentare ca membru al CEC. Maxim Lebedinschi a fost propus de socialisti si are la dispozitie 30 de zile ca sa renunte la functia de consilier al Presedintelui Igor Dodon. Desi, ajunsi la Comisia Electorala Centrala, la propunerea partidelor, ei spun ca deciziile lor vor fi apolitice. 

Dupa vot, Cimil a mers in noul sau birou. Pe data de doua iulie Alina Russu si-a dat demisia din functia de presedinte al Comisiei Electorale Centrale. Ulterior la functia de membru al CEC a renuntat Iurie Ciocan, dar si vicepresedinta Rodica Ciubotaru, fiind nemultumiti de faptul ca Parlamentul a schimbat procedura de demitere a membrilor institutiei. 

Articole din aceeasi categorie