10.07.2020
Avia Invest dezminte informatiile cu privire la rezilierea contractului de concesionare: "Am primit doar o notificare"

Reprezentantii Avia Invest dezmint informatiile privind rezilierea contractului de concesionare. Responsabilii spun ca compania a primit doar o notificare de la Agentia Proprietatii Publice despre intentia de a rezilia contractul.

"In pofida visurilor lui Dodon, “Avia Invest” va continua sa construiasca Aeroportul Chisinau inca 43 de ani. Compania „Avia Invest” a primit doar o notificare de la Agentia Proprietatii Publice (APP) despre intentia de a rezilia contractul de concesionare, invocand neprezentarea politei de asigurare, iar actiunile APP sunt o noua tentativa de a executa comenzile personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice pret. Afirmatiile sunt o minciuna absoluta si obraznica. Procedura propriu-zisa de reziliere a contractului este una juridica de lunga durata si „Avia Invest” dezminte informatiile si nu considera o notificare ca un fapt implinit", se arata in textul comunicatului.

Potrivit Avia Invest, compania constata o amplificare a atacurilor la adresa ei, spunand ca acestea sunt orchestrate personal de Igor Dodon, care a demonstrat ca nu se va opri in fata nici unei ilegalitati pentru a-si realiza scopul de a prelua controlul la acest obiectiv in care s-au facut investitii imense si a fost modernizat in ultimii ani.

"In acest context, informam opinia publica, investitorii straini, dar si organizatiile internationale despre abuzuri fara precedent pe care nu si le-a permis nici o tara. Presiunile autoritatilor asupra „Avia Invest” au fost atat de uriase incat companiile de asigurari din Republica Moldova refuza sa semneze o polita de asigurare pe care „Avia Invest” trebuie sa o prezinte anual. In aceasta situatie, „Avia Invest” a incheiat o astfel de polita de asigurare cu o renumita companie de asigurari din Federatia Rusa si a prezentat actele necesare autoritatilor de resort de la Chisinau. Insa Agentia Proprietatii Publice refuza sa recunoasca polita de asigurare, invocand ca aceasta este perfectata in afara Republicii Moldova, asta chiar daca asa proceduri sunt perfect legale. O asemenea atitudine a autoritatilor confirma inca o data ca in adresa companiei noastre sunt create obstacole artificiale de a gasi un motiv pentru rezilierea contractului de concesionare", se mentioneaza in comunicat.

Reprezentantii Avia Invest mai subliniaza ca Igor Dodon, prin comportamentul sau, demonstreaza un comportament inamical fata de mediul de afaceri si cetatenii rusi. La fel, este evident faptul ca, pentru acest furt, Igor Dodon este gata sa admita ca din bugetul de stat sa fie achitate 900 mil. USD - suma revendicata de „Avia Invest” in cauza impotriva Republicii Moldova de la Curtea de Arbitraj International.

Astazi, Agentia Proprietatii Publice anunta ca la data de 8 iulie a rezolutionat contractul de concesiune a activelor aflate in gestiunea I.S. „Aeroportul International Chisinau” si a terenului aferent nr. 4/03, incheiat cu SRL „AVIA INVEST” iar drept efect a solicitat de la SRL „AVIA INVEST” restituirea bunurilor Aeroportului International Chisinau.

Articole din aceeasi categorie