14.02.2020
Astazi incepe campania electorala pentru alegerile parlamentare pe circumscriptia Hancesti
CEC anunta ca, astazi, 14 februarie incepe oficial campania electorala pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020.

"Potrivit Codului electoral, cetatenii Republicii Moldova, partidele si alte organizatii social-politice, blocurile electorale, candidatii si persoanele de incredere ale candidatilor au dreptul de a supune discutiilor libere si sub toate aspectele programele electorale ale concurentilor electorali, calitatile politice, profesionale si personale ale candidatilor, precum si de a face agitatie electorala in cadrul adunarilor, mitingurilor, intalnirilor cu alegatorii, prin intermediul mijloacelor de informare in masa, prin expunerea de afise electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare.

In acest context, Comisia Electorala Centrala cheama concurentii si institutiile mass-media sa desfasoare o campanie electorala in stricta conformitate cu prevederile legislatiei electorale.

Functionarii electorali sunt indemnati sa-si realizeze competentele, si de aceasta data, intr-o maniera legala, corecta si profesionista si sa intreprinda toate masurile necesare pentru asigurarea unui proces electoral liber si corect.

Monitorizarea obiectiva si impartiala a alegerilor de catre misiunile de observare sa reprezinte un garant al transparentei si proceselor electorale.

De corectitudinea comportamentului fiecarui subiect electoral implicat in organizarea si desfasurarea alegerilor depinde rezultatul acestora care, de altfel, reflecta vointa alegatorilor.

Comisia cheama la o campanie electorala in conditii de concurenta egala, cu informarea obiectiva a alegatorilor asupra proceselor electorale, cu respectarea demnitatii participantilor in campanie, intr-un climat de incredere si respect reciproc", se arata intr-un comunicat emis de CEC.

VEZI SI: Al saptelea candidat la alegerile parlamentare noi din Hancesti a fost inregistrat in cursa

VEZI SI: PPDA indeamna alegatorii din Hancesti sa-l sustina pe Grigore Cobzac la alegerile parlamentare - VIDEO

Articole din aceeasi categorie