27.06.2023
Armand Gosu sustine ca exista cel putin trei explicatii de ce convoiul mercenarilor Wagner a inaintat pana la 200 km de la Moscova, fara a fi oprit. Care sunt acestea

Exista cel putin trei explicatii, de ce convoiul mercenarilor Wagner a inaintat pana la 200 km distanta de la Moscova, fara sa fie oprit. Cel putin asta a declarat istoricul Armand Gosu in cadrul emisiunii In Profunzime.  

Armand GOSU, ISTORIC, EXPERT IN POLITICA EXTERNA DIN ROMANIA: „Una, ca armata rusa e ocupata cu razboiul din Ucraina, ca nu mai erau soldati rusi in spatele frontului ca sa intervina. 

A doua explicatie este ca de fapt aceasta rascoala militara era semnalul pentru un complot mai mare in care erau implicati foarte multi generali si ca acesti generali au dat odinul unitatilor pe care le comandau sa nu intervina impotriva lui Prigojin. 

Si a treia, totusi Prigojin e cunoscut ca omul lui Putin, care apare cu Putin impreuna in fotografii, apar informatii despre legaturile lor vechi, din tinerete, ganditi-va ce era in mintea soldatului si ofiterului rus, „cum sa trag eu in prietenul lui Putin?” si atunci intorcea privirea in alta parte. 

La un an si jumatate de la invazia in Ucraina, Rusia a fost la un pas de un razboi civil. Seful Wagner, Evgheni Prigojin, si-a trimis trupele in Rusia cu scopul declarat de a schimba conducerea Ministerului Apararii, dar le-a intors in ultima clipa la o distanta de 200 km de Moscov

a, dupa o intelegere cu Kremlinul mediata de liderul belarus, Aleksandr Lukasenko. Mercenarii Wagner insotiti de tancuri si blindate usoare au ocupat sambata sediul minsterului Apararii din orasul Rostov, dar si sediul politiei si primaria, printre altele. Asa-zisul conflict dintre unitatile Wagner si ministerul rus al Apararii a izbucnit dupa ce armata ar fi bombardat, la ordinele ministrului Soigu, o baza Wagner aflata in spatele frontului, in Ucraina. Potrivit mercenarilor lui Prigojin, atacul ar fi fost lansat de unitati ale armatei ruse. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Articole din aceeasi categorie