27.11.2023
Armand Gosu: „Daca Ucraina castiga razboiul, sansele Moldovei de a se integra in lumea europeana cresc vertiginos”. Ce se intampla daca Ucraina pierde

Daca Ucraina castiga razboiul, sansele Moldovei alaturi de Ucraina de a se integra in lumea europeana cresc vertiginos, a declarat expertul in politica externa, Armand Gosu, in cadrul emisiunii In Profunzime. Totodata, el spune ca chiar daca Ucraina ar pierde, Moldova ramane in afara zonei de influenta ruseasca.

„Eu nu vad un scenariu negativ aici pentru Moldova in acest moment. Daca Ucraina nu reuseste sa iasa victorioasa cum ne dorim, orcum ea este cea care protejeaza securitatea Republicii Moldova. Moldova ramane in afara zonei de influenta ruseasca. Daca Ucraina castiga, cu atat mai bine, atunci sansele Moldovei alaturi de Ucraina de a se integra in lumea europeana cresc vertiginos”, sustine Armand Gosu. 

Intrebat ce se va intampla daca Donald Trump castiga alegerile in SUA, expertul a spus ca ar fi un cosmar, insa nu ar afecta direct tara noastra. 

„Impactul asupra Moldovei nu va fi atat de teribil, nu cred ca trebuie sa ne speriem dramatic”, a mentionat Gosu. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie