14.04.2021
Arina Spataru il indeamna pe Gheorghe Cavcaliuc sa-i scrie o poezie. Reactia deputatei PPDA la acuzatiile liderului PACE

Arina Spataru il indeamna pe Gheorghe Cavcaliuc sa-i scrie o poezie si sa se ocupe de trecutul lui glorios. Este reactia deputatei PPDA la acuzatiile liderului PACE, precum ca la comanda Arinei Spataru a fost pornita urmarirea penale a colegului sau care l-a stropit cu verde de briliant pe vicepresedintele raionului Sangerei, Tudor Tutunaru. 

Arina SPATARU, DEPUTAT PPDA: "M-a plictisit cu fix aceeasi, astept o poezie din partea lui. Ca si data precedenta ii resping toata acuzatiile, unica sursa prin care am comunicat cu procuratura este acel demers, absolut nimic mai mult. Ceea ce tanarul politician in devenire face, nu este nimic altceva ca piar politic, a vazut ca ajunge de la televiziune prin aceea ca ma ataca pe mine si continua sa faca acest lucru. Vrea sa ramana in topul stirilor. Sa lasam organele competente sa se clarifice acest caz si daca am fost implicata sau nu in fabricarea acestui dosar, dupa cum spune el. Mai intai isi asuma atacul, apoi spune ca sunt declaratii politice, il indemn pe domnul Cavcaliuc sa sa se ocupe de trecutul lui glorios, mai ales ca acum Procuratura Generala a oprit urmarirea penala a mai multor cauze penale legate de el."

Astazi, intr-un briefing de presa, Gheorghe Cavcaliuc a atacat-o pe Arina Spataru si a spus ca la comanda deputatului PPDA a fost pornita urmarirea penale a colegului sau care l-a stropit cu verde de briliant pe vicepresedintele raionului Sangerei, Tudor Tutunaru. Liderul PACE spune ca Tudor Balan a fost retinut ilegal si a cerut imediata eliberare.

Saptamana trecuta, membrii PACE, al carui presedinte este Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru, vicepresedinte al raionului Sangerei, membru al Platformei DA. Acestia spun ca au recurs la acest gest in semn de protest, din cauza ca acesta s-ar fi vaccinat impotriva Covid-19 cu una dintre dozele destinate medicilor. Oamenii legii spun ca pe acest caz au pornit un proces penal.

Ulterior, mai multi deputati PPDA, printre care si Arina Spataru, au venit cu acuzatii dure la adresa PACE. „Cei care pretind ca umbla cu "pacea", mai exact cu piatra in san si dau cu cutitul in spate si-au permis "justitie a la Cavcaliuc" chiar in poarta casei, in momentul cand Tudor a revenit de la serviciu.

La moment Tudor este in spital si risca sa-si piarda vederea, pentru ca solutia Verde de briliant a fost varsata in fata, pe cap si in ochi.

Culmea este faptul ca pentru a-l umili pe Tudor, cavcaliucii au chemat politia pentru a-i testa alcoolemia, pretinzand ca este baut. O calomnie, care este demna doar de poeti in epoleti, pentru ca rezultatul alco-testului era ZERO, a scris Arina Spataru.

Pe 7 aprilie, Arina Spataru a scris un demers catre MAI, IGP si Procuratura Generala pentru a-i trage la raspundere penala pe faptasii si organizatorii implicati. Astfel, cel care l-a stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru a fost retinut si a primi 30 de zile de arest la domiciliu.

Articole din aceeasi categorie