16.05.2022
Ar putea sau nu Republica Moldova sa adere la UE daca inca este stat membru al CSI. Muresan: "Lucrurile in ceea ce priveste CSI-ul vor trebui vazute si evaluate"

Intrebat daca Republica Moldova ar putea adera la Uniunea Europeana, daca tara noastra este inca membra a CSI, europarlamentarul Siegfried Muresan sustine ca acest subiect va trebui revazut si evaluat. Muresan a tinut sa mentioneze ca, acum, nici un stat membru al Uniunii Europene nu face parte din Comunitatea Statelor Independente.

Sigfried MURESAN, EUROPARLAMENTAR: "Procesul de aderare este un proces cu mai multe etape care dureaza. E evident ca la un moment dat Republica Moldova va fi stat mebru al UE si atunci daca CSI-ul va mai exista, lucrurile si in ceea ce priveste CSI-ul vor trebui vazute si evaluate. Totusi, ceea ce este foarte important este ca Republica Moldova decide propriul sau viitor. Autoritatile de la Chisinau, pe baza prioritatile oamenilor, pe baza asteptarilor oamenilor din Moldova, decid directia in care merge tara.

Noi suntem aici sa sprijinim Republica Moldova. In aceasta perioada o facem deja cu mult mai mult decat in trecut."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:"Asadar, inteleg ca noi nu putem ramane mebru CSI si in acelasi timp sa ne dorim sa fim mebru al UE?"

Sigfried MURESAN, EUROPARLAMENTAR:"Nu exista astazi nici un stat membru al Uniunii Europene care sa fie mebru al CSI."

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie