01.02.2021
Ar putea PSRM sa nu voteze guvernul Gavrilita? Vlad Batrancea: ,,Daca noi, socialistii, am dori sa mentinem un guvern, de ce domnul Chicu ar fi trebuit sa plece pe 23 decembrie?"

PSRM ar putea sa nu voteze pentru instituirea guvernului Gavrilita. Deputatul Vlad Batrancea sustine ca PSRM a dorit sa mearga la discutii cu deputatii din PAS pentru a analiza un plan de declansare a alegerilor anticipate, insa nu a fost acceptata propunere. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: ,,Pe noi ne intereseaza sa fie respectata constitutia. Evident ca daca aveam parte de dialog era sa anuntam deja decizia, daca votam sau nu. Evident ca colegii nu au dorit acest lucru si ne-au pus intr-o situatie anumita.

Pozitia mea pur persoanala este ca sunt putine sanse ca in acest paralament sa fie asigurata o majoritate care sa asigure o stabilitate pentru un guvern. Sunt mai pesimist in raport cu acest parlament si capacitatea lui de a oferi aceasta majoritate parlamentara credibila si stabila.

Noi dorim ca doamana presedinta sa mearga pe cale constitutionala. In lipsa unui dialog ne aflam in zona de presupuneri."


Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: ,,Isi doreste PSRM cu adevarat anticipate sau nu?''

,,Acest subiect am fi dorti sa discutam cu colegii din PAS. Impreuna, PSRM cu PAS avem peste 51 de voturi in parlament. Cu parere de rau colegii nu au venit cu raspunsuri la initiativele noastre si deaceea noi procedam ca urmare a actiunilor lor.

Eu cred ca scenariul cel mai probabil sunt alegerile parlamentare anicipate. Daca noi, socialistii, am dori sa mentinem un guvern, de ce domnul Chicu ar fi trebuit sa plece pe 23 decembrie?", mentioneaza Vlad Batrancea.
 

In cazul in care nu este votat din prima incercare guvernul Gavrilita, reprezentantul PSRM spune ca, teoretic, fractiunea ar putea sa se razgandeasca, insa nu este sigur.
 

 Candidatura Nataliei Gavrilita la functia de prim-ministru a fost inaintata saptamana trecuta de catre Maia Sandu. Deputatii PAS au anuntat ca nu vor vota pentru instituirea acestui guvern, aceasta fiind cea mai rapida cale catre declansarea alegerilor parlamentare anticipate.

Articole din aceeasi categorie