03.10.2022
Ar putea mobilizarea sa ajunga si in stanga Nistrului? Ce spune analistul si istoricul roman, Armand Gosu

Analistul si istoricul roman, Armand Gosu, crede ca cei de la Tiraspol nu vor sa fie implicati in acest razboi si nu vor incepe mobilizarea soldatilor rusi aflati pe teritoriul regiunii transnistrene. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

„Convingerea mea e ca nici separatistii nici liderii separatistilor nu vor sa fie implicati in acest razboi, fac tot ce tine de ei ca sa se tina departe de acest razboi. Insa, Rusia e atat de slaba incat presupun ca daca va da cele mai mici semnale Ucrainei ca vrea sa mobilizeze si sa faca ceva in Transnistria, pentru armata ucraineana nu cred ca va fi o mare problema ca sa disloce doua-trei mii de militari acolo si sa schimbe puterea de la Tiraspol. Nu cred ca autoritatile de la Tiraspol vor face lucrul acesta, nu cred ca Krasnoselski vrea si el sa fie sau liderii Sheriff vor sa apra si ei pe lista de sanctiuni a Occidentului. Deci, senzatia mea e ca cei de acolo vor incerca sa ramana undeva sub radar, sa nu fie observati nici de Occident, nici de rusi si sa incerce sa faca ceea ce au facut si pana acum”, a spus Gosu. 

Totodata, analistul si istoricul roman spune ca in Gagauzia se lucreaza serios pentru a destabiliza situatia politica din tara.

„Senzatia mea e ca se lucreaza mai bine prin retelele crimei organizate in zona respectiva. Deci cu sanse mai mari si cu resurse mai mici. Eu cred ca Rusia nu are mari resurse ca sa le consume in Republica Moldova, iar ceea ce fac acolo politicienii de opozitie sa destabilizeze situatia politica e mai degraba folosesc acest context inchipuindu-si ca vor avea sort de izbanda”, a mai adaugat Gosu. 

Saptamana trecuta, Maia Sandu a declarat ca exista riscul de mobilizare a cetatenilor Republicii Moldova din raioanele de est ale tarii, iar pentru a descuraja asemenea actiuni, autoritatile analizeaza oportunitatea revocarii cetateniei Republicii Moldova pentru cei cu cetatenia Republicii Moldova si a Federatiei Ruse care vor lupta de partea agresorului. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie