17.10.2022
Ar putea Gazprom sa lase stanga Nistrului fara gaz? Ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, la emisiunea In PROfunzime: „Sincer? Cred ca da”

Gazprom ar putea lasa stanga Nistrului fara gaz, sustine ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu, care spune ca ii este greu sa inteleaga acum ce planuri are Federatia Rusa tinand cont de situatia in care se afla tara acum. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime. 

„Cred ca ar fi posibil ca Gazprom sa lase stanga Nistrului fara gaz. Sa nu uitam ca au inceput un razboi in Ucraina, respectiv modul in care se iau deciziile acum este diferit fata de cum se iau pe timp de pace. Mie imi vine greu sa inteleg care vor fi pasii pe care ii va lua Federatia Rusa pentru ca este evident ca gazul in momentul actual nu mai este un produs pur comercial, dar este folosit si politic, respectiv ar putea lua orice decizie in acest nou context”, a mentionat Spinu 

Intrebat daca exista vreo comunicare cu cei de la Gazprom, Andrei Spinu a declarat ca ultima discutie cu Alexei Miller a avut-o la sfarsitul lunii august, iar astazi a solicitat sa mai fie o discutie.

„Poate vom reusi pana la 20 sa mi se spuna cel putin care sunt planurile ca sa putem actiona cum vad ei lucrurile mai departe. Pana ce nu am primit niciun raspuns, din ce cunosc se analizeaza aceasta solicitare”, a adaugat ministrul.  

Astazi, asa-zisul ministru al Dezvoltarii Economice din regiunea transnistreana, Serghei Obolonik, a declarat intr-o sedinta ca Gazprom a redus furnizarea de gaze naturale catre regiune cu 30% in luna octombrie si ca in luna noiembrie volumul va fi redus cu 40%. Autoritatile de la Chisinau insa, spun ca nu au inca o informatie oficiala din partea concernului rus si nu pot infirma sau confirma aceasta informatie. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie