01.05.2023
Ar putea fi afectata credibilitatea Curtii Constitutionale, dupa ce a fost ales presedinte al institutiei un fost membru al partidului PAS. Cum raspunde Igor Grosu

Presedintele Parlamentului, Igor Grosu, da asigurari ca odata ce judecatorul Nicolae Rosca a pasit pragul Curtii Constituionale si-a intrerupt orice legatura cu partidul PAS. Totodata, Grosu spune ca la intrebarea privind impactul acestei decizii asupra institutiei trebuie adresa membrilor Curtii Constitutionale, pentru ca ei au fost cei care l-au ales pe Rosca pentru aceasta functie. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime. 

Procurorii cunosc mai multe decat noi, asta a fost reactia presedintelui Parlamentului, Igor Grosu, atunci cand a fost intrebat in cadrul emisiunii In PROfunzime despre retinerea deputatului partidului SOR, Marina Tauber. Grosu spune ca procurorii au intreprins toate actiunile necesare, odata ce acestia au considerat ca persoana ar putea sa se eschiveze de la organul de urmarire penala.

„Procurorii cunosc mai multe decat noi, dar, analizand, instrumentant si adunand probatoriu in dosarul care vizeaza aceasta grupare criminala organizata si probabil a considerat ca exista pericol ca persoana sa nu se va mai intoarca sau sa se eschiveze de a fi prezenta in proces, la audieri, au intreprins actiunile necesare. Lasam procuratura sa-si faca treaba”, a comentat Grosu. 

Marina Tauber a fost retinuta in aceasta dimineata pe Aeroportul International Chisinau in timp ce incerca sa plece din tara. Aceasta intentiona sa ajunga spre Tel Aviv, Israel, cu escala prin Istanbul, Turcia. Procuratura Anticoruptie a anuntat ca la baza retinerii deputatului partidului SOR, Marina Tauber, a stat ordonanta procurorului emisa astazi pe motiv ca Tauber a incalcat conditiile prevazute de masurile preventive aplicate in privinta acesteia.

Pe 5 ianuarie, deputatul Marina Tauber a fost eliberata din arest la domiciliu si plasata sub control judiciar pentru 30 de zile, dar pe 22 februarie, Tauber a fost scoasa de sub control judiciar, asta dupa ce magistratii de la Curtea de Apel Chisinau au admis recursul avocatilor in interesele Marinei Tauber.

Deputatul SOR, Marina Tauber, este vizata in doua cauze penale, pe faptul acceptarii finantarii partidului de un grup criminal organizat si falsificarea raportului de gestiune financiara a partidului SOR. Ea neaga acuzatiile.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie