15.04.2021
Ar fi fost influentata din exterior. Ce spune Vasile Bolea, despre decizia CC de dizolvare a Parlamentului si care este scenariul PSRM in continuare

Decizia Curtii Constitutionale de dizolvare a Parlamentului a fost influentata din exterior. O spune Vasile Bolea, care nu a vrut sa ofere mai multe detalii si sa spuna despre cine vorbeste. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime. 

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM:"Astazi, am vazut o scindare in interiorul Curtii Constitutionale, eu cred ca acest lucru nu s-a produs fara suportul cuiva din exterior. Ceea ce spuneau analistii politici zilele trecute, probabil unele lucruri s-au produs. Nu degeaba astazi am vazut in sedinta Curtii Constitutionale ca a venit si doamna presedinte. Eu nu am fost admis nici macar sa asist in sedinta, desi eram reprezentant a Parlamentului. Mi-au spus ca sunt restrictii pandemice. Eu am trecut prin Covid, nu pot fi un pericol."

Intrebat despre cine este vorba atunci cand spune ca decizia a fost influentata de cineva din exterior, Vasile Bolea nu a vrut sa ofere un nume. Cat ceea ce priveste urmatoarele scenarii ale socialistilor si majoritatii parlamentare, Vasile Bolea spune ca Parlamentul este unul functional si poate chiar sa investeasca un Guvern. 

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM: "Autoritatea Parlamentului, ca organ suprem reprezentativ a popopului, poate sa adopte orice decizie in acest sens."

Astazi, Curtea Constitutionala a dat unda verde pentru dizolvarea Parlamentului si declansarea alegerilor anticipate. Magistratii au costatat ca imposibilitatea formarii Guvernului din doua incercari este o circumstanta care justifica acest lucru. Igor Dodon a rectionat imediat si a declarat ca nu recunoaste decizia Curtii.

Asadar, Curtea Constitutionala a admis sesizarea depusa de Maia Sandu si a permis ca actualul legislativ sa fie dizolvat. Totusi, au existat si doua opinii separate, a judecatorului Serghei Turcan, dar si a fostului socialist, Vladimir Turcan.

La sedinta de astazi sefa statului a venit sa-si prezinte singura punctul de vedere, prezentand cronologic felul in care s-au derulat evenimentele din ultimele trei luni. Iar reprezentantii Parlamentului au solicitat Curtii sa respinga sesizarea Maiei Sandu si sa o declare drept neintemeiata. 

La un moment dat acestia au cerut ca judecatorul Nicolae Rosca sa fie recuzat, pe motiv ca ar fi fost avocatul Maiei Sandu in trecut, presedintele CC a refuzat cererea, precizand ca acestia nu au facut-o la timp. Acum, sefa statului poate semna un decret de dizolvare a Parlamentuui, dar potrivit legii, Parlamentul nu va putea fi dizolvat pana la expirarea starii de urgenta.

Articole din aceeasi categorie