24.04.2020
Andrian Candu va ataca la Curtea Constitutionala legea bugetului si masurile de sustinere a mediului de afaceri - aprobate in Parlament: „A fost incalcat dreptul constitutional al deputatilor”

Andrian Candu spune ca va sesiza Curtea Constitutionala privind incalcarile comise in timp ce s-a votat legea bugetului si masuri de sustinere a mediului de afaceri. Liderul Pro Moldova spune ca a fost incalcat dreptul constitutional al deputatilor. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Deputatul spune ca luni dimineata, grupul parlamentar Pro Moldova va ataca la Curtea Constitutionala cele doua legi, pe motiv ca nu s-au respectat toate conditiile in momentul aprobarii.

Andrian CANDU, LIDER PRO MOLDOVA: „S-a incalcat Constitutia, atat cu legea bugetului de astazi, cat si cu aceasta lege privind masurile de ajutorare a antreprenorilor. Amendamentele deputatilor, care au acest drept constitutional, nu au fost discutate, nici macar nu au fost trimise la Guvern, nu au fost avizate."

Astfel, deputatul spune ca s-a incalcat articolul 131 din Constitutie.

Pe 13 aprilie, Curte Constitutionala a declarat neconstitutionala legea prin care Guvernul si-a asumat raspunderea. Totul, in urma sesizarilor depuse de deputatii Sergiu Litvinenco, Veronica Rosca, Andrian Candu, Serghei Sirbu, Dinu Plingau si Alexandr Oleinic.

Citeste si : Legea asupra careia Guvernul Chicu si-a asumat raspunderea - declarata neconstitutionala. Masurile economice au fost anulate de Curtea Constitutionala - VIDEO

Articole din aceeasi categorie