24.04.2020
Andrian Candu va ataca la Curtea Constitutionala legea bugetului si masurile de sustinere a mediului de afaceri - aprobate in Parlament: „A fost incalcat dreptul constitutional al deputatilor”
<p>Andrian Candu spune ca va sesiza Curtea Constitutionala privind incalcarile comise in timp ce s-a votat legea bugetului si masuri de sustinere a mediului de afaceri. Liderul Pro Moldova spune ca a fost incalcat dreptul constitutional al deputatilor. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.</p>

Deputatul spune ca luni dimineata, grupul parlamentar Pro Moldova va ataca la Curtea Constitutionala cele doua legi, pe motiv ca nu s-au respectat toate conditiile in momentul aprobarii.

Andrian CANDU, LIDER PRO MOLDOVA: „S-a incalcat Constitutia, atat cu legea bugetului de astazi, cat si cu aceasta lege privind masurile de ajutorare a antreprenorilor. Amendamentele deputatilor, care au acest drept constitutional, nu au fost discutate, nici macar nu au fost trimise la Guvern, nu au fost avizate."

Astfel, deputatul spune ca s-a incalcat articolul 131 din Constitutie.

Pe 13 aprilie, Curte Constitutionala a declarat neconstitutionala legea prin care Guvernul si-a asumat raspunderea. Totul, in urma sesizarilor depuse de deputatii Sergiu Litvinenco, Veronica Rosca, Andrian Candu, Serghei Sirbu, Dinu Plingau si Alexandr Oleinic.

Citeste si : Legea asupra careia Guvernul Chicu si-a asumat raspunderea - declarata neconstitutionala. Masurile economice au fost anulate de Curtea Constitutionala - VIDEO

Articole din aceeasi categorie