06.11.2019
Andrian Candu: PDM va reveni la guvernare mai degraba decat cred unii
Partidul Democrat din Moldova (PDM) va reveni la guvernare mai degraba decat cred unii. Declaratia apartine deputatului democrat Andrian Candu. Potrivit lui, pana atunci, PDM va constitui o opozitie constructiva si va pune presiune pe actualul Guvern. Totodata, Andrian Candu spune ca PDM este gata sa poarte discutii cu orice partid politic pentru a forma o noua majoritate parlamentara, transmite IPN.

Andrian Candu a afirmat ca PDM vrea sa fie la guvernare pentru a putea livra, in continuare, rezultate pentru cetateni. „Partidul Democrat trebuie sa puna presiune constructiva pe Guvern pentru ca acesta sa inceapa sa livreze rezultate pentru cetateni. De aceea, o asteptam pe Maia Sandu cu echipa sa in Parlament, atunci cand se va discuta motiunea de cenzura pe doua dimensiuni: economic si social”, a declarat Andrian Candu in cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Potrivit lui, Guvernul Sandu nu a oferit deocamdata lucruri concrete pentru cetateni si doar a suspendat sau anulat proiecte sociale importante, initiate de guvernarea precedenta.

Intrebat daca PDM va opta pentru alegeri parlamentare anticipate, Andrian Candu a mentionat ca prezenta la vot din ultimul scrutin, cel local, a demonstrat ca oamenii sunt obositi de alegeri. „PDM vrea sa revina la guvernare si poate sa faca acest lucru si fara alegeri anticipate”, a declarat Andrian Candu, insa nu a precizat cum anume.

In acest context, Andrian Candu a notat ca PDM este gata sa poarte discutii cu orice formatiuni politice pentru a forma o noua majoritate in Parlament. „Daca la ora actuala unele membre ale coalitiei de guvernare sunt dispuse sa discute cu Partidul Democrat pentru a face o anumita constructie care sa duca la aceea ca sa incepem sa livram cetatenilor ceva, PDM este deschis pentru astfel de discutii, indiferent de culoarea politica. Am observat ca in ultimii ani culoarea politica atat de mult dezamageste si foarte mult se pune accent pe geopolitica si culoare politica incat se uita despre cetatean si treburile din localitati”, a declarat politicianul.

PDM se afla actualmente in opozitie dupa ce, in luna iunie, a cedat puterea coalitiei de guvernare formata de blocul ACUM si Partidul Socialistilor.

Articole din aceeasi categorie