12.02.2021
Andrian Candu nu exclude ca ar putea vota candidatura Marianei Durlesteanu la functia de prim-ministru: "Urmeaza sa vedem programul de guvernare, daca va fi" - VIDEO

Liderul partidului PRO Moldova, Andrian Candu, nu exclude ca ar putea vota pentru candidatura Marianei Durlesteanu la functia de prim-ministru. Acesta a declarat ca intai urmeaza sa vada programul de guvernare si apoi vor lua o decizie. Totodata acesta a declarat ca Maia Sandu nu poate sa se opuna hotararii Curtii Constitutionale in cazul in care a fost inaintat un candidat propus de o majoritate parlamentara.

Andrian CANDU, DEPUTAT PRO MOLDOVA: "Daca doamna Durlesteanu va ajunge sa fie candidatul desemnat, atunci ne vom expune pe seama acestui candidat. Cunosc unele calitati profesionale si date persoanele ale ei, atat, dar ce tine de programul de Guvern nu stiu nimic. Si nu pot spune daca o vom vota sau nu. Urmeaza sa vedem programul de guvernare, daca va fi.

Ieri am fost intrebati de socialisti daca dorim sa semnam pentru acest Guvern, iar noi le-am spus ca nu semnam alaturi de cei din echipa Sor."

La fel, deputatul s-a expus pe seama decizie Maiei Sandu de a nu inainta un candidat propus de o majoritate parlamentara.

Andrian CANDU, DEPUTAT PRO MOLDOVA: “Consider ca indiferent de pozitia si functia toti suntem egali in fata legii. Juramantul pe care l-a depus ea ca presedinte a tarii trebuie respectat, dumneaei a venit cu explicatii, dar cred ca trebuie un arbitru in acest caz. Asteptam Curtea sa se pronunte.

Dar stiu ca Curtea deja s-a expus pe acest subiect si presedintele nu are dreptul sa se opuna acestei hotarari. Fie presedinte de tara, fie om de rand, toti sunt egali in fata legii."

Totodata, deputatul a fost intrebat despre cand pot avea loc eventualele alegeri parlamentare anticipate.

Andrian CANDU, DEPUTAT PRO MOLDOVA: "Trebuie sa fie un termen minim de 45 de zile, dupa cele doua incercari de formare a Guvernului. Apoi presedintele trebuie sa se adreseze Curtii si Curtea sa stabileasca daca exista circumstante sa dizolve Parlamentul si daca sunt, trebuie sa treaca 60 de zile si abia atunci vom avea alegeri anticipate.

Cert este ca suntem in criza politica, sociala si pandemica. Avem un Guvern in demisie care nu poate lua decizii si de la asta reiese ca sufera cine? Nu politicienii, oamenii de rand au de suferit."

In timpul sedintei Parlamentului de ieri, Igor Dodon a lansat invitatia de a forma o noua majoritate si a propus un alt candidat pentru aceasta functie, este vorba despre Mariana Durlesteanu, fost ministru al finantelor in Guvernul condus de Zinaida Greceanii (2008 - 2009) si ambasador al Republicii Moldova in Marea Britanie (2004 - 2008). Initiativa a fost semnata de 54 de deputati, cei din PSRM si Pentru Moldova.

Totodata, si Platforma DA a inaintat un candidat la aceasta functie, pe Andrei Nastase.

Articole din aceeasi categorie