21.06.2019
Andrian Candu despre desfasurarea alegerilor din 24 februarie si transparenta institutiilor ca CC si CEC: "CEC este reprezentata de mai multe institutii si mai multe partide"
Andrian Candu a spus ca Comisia Electorala Centrala este reprezentata de mai multe institutii si mai multe partide, iar comunitatea internationala au remarcat faptul ca alegerile au fost bine organizate, bine desfasurate, si au fost respectate principiile de transparenta, de legalitate, de corectitudine.

Lorena Bogza: „Intr-o Curte Constitutionala care este formata in mare parte din fosti deputati democrati, dintre care unul este si nasul de cununie a lui Vlad Plahotniuc. CEC, care este capturata, asa spune opozitia. Despre ce fel de alegeri anticipate democratice putem vorbi?”

Andrian Candu, VICEPRESEDINTE PDM: „CEC este reprezentata de mai multe institutii si mai multe partide. Aceasta Comisie Electorala Centrala a organizat alegerile parlamentare din 24 februarie, care au fost recunoscute la nivel international. CEC, pe care opozitia o califica capturata, a fost apreciata si date note pozitive pentru ca a organizat bine alegerile parlamentare. Faptul ca fosta opozitie blama in stanga si in dreapta unele chestiuni, ii apartin ei si speculatiile respective. Comunitatea internationala au remarcat ca au fost bine organizate, bine desfasurate, ca s-au indeplinit standartele internationale si respectate principiile de transparenta, de legalitate, de corectitudine. Notele respective au fost primite din partea strainilor. In cazul de fata, cei care au blamat pana acum si sistemul mixt si CEC, si au acuzat, inclusiv PD-ul, ca o sa ascunda candidatii sai ca si candidati independenti, ceea ce nu s-a realizat. Toate acuzatiile si speculatiile care s-au facut pe parcursul ultimilor doi ani de zile, s-au adeverit a fi false.

Astazi se schimba formula de numire a membrilor CEC, prin care absolut toti si societatea civila, mai ales cea specializata, cum e PROMO LEX au criticat decizia de saptamana trecuta a noii Guvernari si a acestei aliante Kozak, de a modifica regulile de stabilire si de demitere a componentei CEC-ului. Aici, apropo, o sa fie scandal. Noi nu o sa lasam lucrurile ca atare. O sa sesizam inclusiv Comisia de la Venetia, Consiliul Europei ca sa atacam o astfel de decizie pe care noi le consideram fiind incorecte, ilegale".

Articole din aceeasi categorie