26.06.2020
Andrian Candu cheama, din nou, opozitia sa formeze un alt guvern, numit "anti-criza": "Vorbele sunt frumoase, dar trebuie sa trecem de la discutii...la actiuni" - VIDEO

Liderul Pro Moldova a chemat, din nou, opozitia sa formeze un alt guvern pe care il numeste "anti-criza". El spune ca actualii ministri sunt sceptici daca vor mai ramane in functiile pe care le ocupa. Declaratiile au fost facute, astazi, in cadrul unei conferinte de presa.

Andrian CANDU, LIDER PRO MOLDOVA:"Trecem printr-o criza sociala, economica, morala. RM a ajuns sa fie izolata international, iar saracia a atins cote maxime.

Am fost cei care am lansat ideea sa ne mobilizam. Mai ales dupa un exercitiu pe care l-a facut Curtea Constitutionala privind acordul cu finantare din parte Rusiei. Atunci am declarat ca aceasta guvernare trebuie sa plece in istoria nefericita si sa fie format un alt guvern anti-criza. Am reiterat ca nu vom pune conditii la formarea guvernului, nu vom pretinde la functii. Am mentionat ca suntem de acord sa votam un guvern adunat de alti colegi, dar sa fie anti-criza. Si sa fie un guvern care prin calitatile de integritate sa reuseasca sa restabileasca o viata mai buna".

Liderul Pro Moldova a facut apel catre partidele politice care ar putea fi capabile sa gestioneze criza de sanatate, economica, educatie: "Am vazut pozitionari din partea unor lideri, partide politice legate de imagine, trecut, de viitoare alegeri prezidentiale. Cetatenii n-o sa ne ierte aceasta ezitare si nici urmasii pentru faptul ca n-am fost mai determinati, mai curajosi. Imaginea este importanta. Vorbele sunt frumoase, dar trebuie sa trecem de la discutii si la actiuni. 

Totodata, Candu a mentionat ca actuala guvernare nu mai are majoritate parlamentara si se tine pe un fir de par:"In guvern, chiar si ministrii  actuali sunt sceptici ca vor mai sta macar o saptamana in birouri, fiindca au esuat". Acest esec trebuie sa si-l asume"

Articole din aceeasi categorie