07.08.2019
Andrian Candu catre Ministrul Economiei despre Arena Chisinau: "Nu este cazul sa va "defilati" spiritul antreprenorial, si sa cautati cum se fac venituri de milioane"
Deputatul PD, Andrian Candu, spune ca Arena Chisinau este o proprietate a statului si ii recomanda ministrului Economiei, Vadim Branzan sa gaseasca investitori pe terenul de 59ha, dar si pentru alte proiecte de dezvoltare.

Andrian CANDU, DEPUTAT PD: "Vad ca noul Ministru al Economiei, o tot da din "bara in bara".

L-am cunoscut pe Vadim Brinzan, un tanar moldovean plecat in SUA, atunci cand era interesat sa preia functia de Guvernator al BNM. Imi povestea cu entuziasm cat este de usor sa faci "peste noapte" milioane de dolari. Mereu am apreciat oamenii care stiu meserie.

Insa, stimate dle ministru, la capitolul Arena Chisinau, nu este cazul sa va "defilati" spiritul antreprenorial, si sa cautati cum se fac venituri de milioane. Arena Chisinau este un proiect social, si niciodata nu a fost promovat ca un proiect business.

Atunci cand statul vrea sa promoveze sportul si sanatatea printre tineri, nu se cauta profit.

Ce bani vreti sa faceti pe copiii care vor merge la antrenamentele de inot la unica piscina olimpica din tara? Sau cum vreti sa faceti bani prin a promova federatiile noastre de sport? Stiti oare ca in Moldova de la independenta pana astazi nu s-a investit cu adevarat in infrastructura de sport si cultura? Oare sportivii din Republica Moldova nu merita sa aiba conditii pentru antrenamente si competitii?

Daca statul nu face profit din scoli, gradinite si case de cultura, sa le inchidem pe toate?

Si daca tot vorbim de bani, de ce nu spuneti adevarul pana la capat? De ce nu spuneti ca, compania din Turcia, care construieste Arena Chisinau , si-a asumat costurile de constructie, iar statul va achita banii pe parcursul unei perioade mai mari de 10 ani.

Si daca tot aveti acele cunostinte de antreprenoriat (ori poate gresesc eu, si de fapt nu le aveti?) atunci cunoasteti ca statul era obligat sa garanteze aceste plati pe parcursul intregii perioade, garantie realizata prin gaj al terenului.

La ora actuala, si potrivit contractului (care apropos, este public, fara "teorii a conspiratiei" , publicat dealtfel in Monitorul Oficial), atat Arena, cat si intregul teren, este si va ramane proprietate a statului. Iar pe terenul statului ramas disponibil de 59ha, ar fi fost bine ca sa fie gasiti investitori si pentru alte proiecte de dezvoltare. Ocupati-va in continuare de acest proiect frumos, dezvoltati-l, faceti mai multe, mai bine, caci cetatenii tarii noastre merita sa traiasca mai bine. Si incetati sa tot cautati posibilitatea sa vindeti bilete de acces la Arena pentru a "recupera" investitia.

Si daca tot pretindeti a fi un bun profesionist, administrati bine si eficient economia tarii, ca sa avem venituri la buget, si astfel statul sa-si onoreze obligatiunile fata de investitor.

Daca toate acestea va sunt atat de "straine", atunci lasati-va de aceasta activitate "ingrata", si reveniti la activitatea de milioane pe care ati avut-o anterior. Caci de altfel, halal de economia tarii..."

Articole din aceeasi categorie