06.11.2019
Andrei Nastase: Vom opta pentru o singura fractiune in CMC
Liderul Partidului Platforma Demnitate si Adevar (PPDA), Andrei Nastase, cel care a pierdut competitia pentru fotoliul de primar al municipiului Chisinau in favoarea candidatului socialist Ion Ceban, spune ca formatiunea pe care o conduce va opta pentru faptul ca blocul ACUM sa aiba o singura fractiune in Consiliul municipal Chisinau. Andrei Nastase spune ca aceasta este decizia PPDA, insa cea de a doua componenta a blocului - Partidul Actiune si Solidaritate (PAS), inca nu a luat o hotarare in acest sens, transmite IPN.

„Optiunea mea personala, la fel ca si in Parlamentul Republicii Moldova, a fost sa ramanem intr-o singura fractiune. In Parlament s-a intamplat cum s-a intamplat, avem doua fractiuni. Eu militez in continuare si pentru Consiliul municipal Chisinau sa avem o singura fractiune pentru ca asa consider eu ca este corect si este bine”, a declarat Andrei Nastase in cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Potrivit lui, la nivelul celor doua formatiuni, PPDA si PAS, nu s-a luat inca o decizie finala in acest sens. „Acum avem doua partide. La nivelul Platformei Demnitate si Adevar noi asa am decis ca asa este bine – sa mergem impreuna, sa vedem ce vor decide colegii nostri de la PAS ca doar nu putem sa mergem impreuna decat daca ambii isi doresc la fel”, a continuat politicianul.

Dupa ce a suferit infrangere in turul doi al alegerilor locale din capitala, Andrei Nastase spune ca PPDA isi va intari parteneriatele si isi va modifica configuratia.

Articole din aceeasi categorie