17.07.2020
Andrei Nastase nu va candida la prezidentiale daca va deveni premier, dupa eventuala demitere a lui Chicu. Declaratiile facute de Alexandru Slusari

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat ca Andrei Nastase nu va candida la prezidentiale daca motiunea de cenzura impotriva actualului Guvern va fi votata in Parlament, intrucat el este unul dintre candidati la functia de premier. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Deputatul a afirmat ca potrivit proiectului noului Guvern, functia de prim-ministru va fi ocupat anume de un candidat al Platformei DA. In cazul in care acesta va fi Andrei Nastase, el isi va retrage candidatura pentru functia de presedine.

Cat despre insasi cabinetul de ministri, deputatul spune ca Platforma DA timp de doua luni nu a reusit sa discute cu celelalte partide in aceasta privinta.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA: "Noi am venit cu o idee foarte clara. Noi am spus ca Platforma DA isi asuma guvernarea, un cabinet de ministri tehnocrat, care sa nu fie partinici. Nu facem alianta, nu semnam acorduri. Suntem gata sa discutam despre componenta Guvernului."

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Chicu a fost citita astazi in plen. Documentul va fi suspus votului saptamana viitoare, cand Chicu este asteptat in Plenul Parlamentului.

Alegerile pentru functia de presedinte vor avea loc pe 1 noiembrie. Pana acum, doar doi candidati au anuntat ca vor participa la prezidentiale. Este vorba despre Andrei Nastase, din partea Platformei DA si despre Dorin Chirtoaca, din partea Miscarii Politice Unirea.

Articole din aceeasi categorie