26.07.2019
Andrei Nastase: "Directia nr. 5 a INI, desfiintata. Era instrumentul de urmarire a celor care indrazneau sa se opuna regimului Plahotniuc"
Directia nr. 5 a INI a fost desfiintata. Anuntul a fost facut de Ministrul de Interne in cadrul unui briefing de presa. Andrei Nastase sustine ca aceasta Directie era instrumentul de urmarire a celor care se opuneau regimului Plahotniuc.

Andrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: "Cata lume mai vorbeste la telefon pe linia deschisa? Si daca v-ati uitat, veti constata ca prin aplicatii vorbiti mai mult, iar mai putin pe linia telefonica clasica. Un regim criminal ne-a facut sa ne obisnuim cu frica.

Am facut un demers catre ex-procurorul general in care ii solicitam in spiritul principiului sa dispuna investigatii despre interceptarile oamenilor. Totodata i-am solicitat sa informeze opinia publica despre rezultatele acestor cercetari. N-am primit niciun raspuns, iar cei interceptati raman cu dreptul de fi calcati in picioare. Este inacceptabil sa exista institutii care fac politie politica. Am dispus o ancheta, iar constatarile sunt halucinante.

Directia nr.5 era instrumentul de urmarie a celor care indrazneau sa se opuna fostului guvern. Angajatii au efectuat aproape 29 958 de date de prelucrare cu date de caracter personal.

N-au fost prezentate niciun fel de rapoarte in registrele de evidenta ce indica supra incalcarilor din cadrul MAI. Directia nr. 5 isi arogase competenta de-si monitoriza tendintele de a submina prin lege acest atribut al serviciului al informatiei si securitatii.

Se incheie o data pentru totdeauna de aici inainte toate structurile subordonate ministerului trebuie sa lucreze pentru oameni. Transmit un semnal catre ultimele bastioane. veti avea aceeasi soarta precum aceeasi directie.

Incetati sa mai acoperiti abuzurile din trecut."

Articole din aceeasi categorie