09.09.2020
Andrei Nastase, despre sentinta pentru fostul sef SIS: "Observam in continuare ca se musamalizeaza dosare de rezonanta nationala"

Liderul Platformei DA, Andrei Nastase, spune ca dosarele de rezonanta se musamalizeaza in continuare, iar in dosarul privind expulzarea profesorilor turci ar trebui sa se explice motivele pentru pronuntarea sentintei cu suspendare a singurului vinovat gasit.

"Am aflat si eu stupefiat care este sentinta data in dosarul rapirii profesorilor turci. A fost o sentinta cu suspendare. Acest dosar ascuns de fostul regim in sertarele MAI, a fost scos la suprafata de catre mine, in timpul mandatului de ministru de Interne. La fel ca si multe alte dosare despre care inca se va auzi. Politistii de la SPIA au documentat cauza, au trimis-o la procuratura si mai apoi acest dosar a ajuns pe masa judecatorilor. Au fost eforturi sustinute si vreau sa va spun cu toata taria ca s-a facut un lucru enorm care trebuie sa se soldeze cu o sentinta corecta", a declarat Andrei Nastase.

Liderul Platformei DA mai spune ca sentinta a fost secretizata asa ca nu vom afla curand care sunt argumentele care au stat la baza condamnarii cu suspendare a singurului gasit vinovat. 

"Observam ca sistemul mafiotic si oligarhic se opune cu toate sursele sale, se opune schimbarilor de care Republica Moldova si oamenii sai au atat de mare nevoie. Observam in continuare ca se musamalizeaza dosare de rezonanta nationala si acest lucru arata cu limpezime ca trebuie sa facem schimbarea pana la capat, schimbarea pe care am inceput-o impreuna", afirma liderul Platformei DA.

Acesta declara ca daca va fi ales presedinte va folosi toate prerogativele legale si constitutionale, asa incat acest dosar, dar si altele, sa fie redeschise, iar adevaratii vinovati sa poata fi trasi la raspundere. 

Fostul sef al SIS, Vasile Botnari, a fost condamnat cu suspendare in cazul expulzarii profesorilor turci, acum o luna, sustine procurorul general, in cadrul unei emisiuni de la TV8. Totodata, Vasile Botnari a achitat pagube materiale in valoare de 125 mii de euro si a achitat 380 de mii de lei pentru avionul oferit profesorilor turci. Alexandr Stoianoglo a spus ca fostul sef SIS si-a recunoscut vina si ca ar fi fost influentat de catre Vladimir Plahotniuc.

Articole din aceeasi categorie