24.11.2020
Andrei Nastase despre relatia cu Maia Sandu si despre blocul ACUM

Andrei Nastase, liderul Partidului Platforma Demnitate si Adevar sustine ca lidera Partidului Actiune si Solidaritate, Maia Sadu, si-a asumat in campania electorala mai multe angajamente sustinute de catre Platforma DA. In acest sens, politicianul asteapta ca Maia Sandu sa-si intre in drepturile de presedinta pentru a realiza cele promise. Totodata, intrebat in ce fel de relatii se afla cu Maia Sandu, liderul Platformei DA face trimitere la o relatie „corecta”, noteaza IPN.

„Am felicitat-o pe doamna Sandu, am avut un schimb de pareri, astept sa se produca toate procedurile, inclusiv la Curtea Constitutionala. Am vazut ca in ultima perioada de timp, in campania electorala, a preluat o serie din angajamentele pe care le-am facut oamenilor. Astept si hotararea Parlamentului cu privire la statutul de captivitate a statului sa fie pusa in aplicare, dar si o serie de angajamente pe care le-am facut oamenilor sa fie duse la bun sfarsit. Situatia prin care trece Republica Moldova nu ne permite luxul sa stam pe tusa, mai ales unui presedinte ales cu un suport atat de popular si atat de important”, a declarat Andrei Nastase in cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

De asemenea, in contextul discutiilor despre declansarea unor alegeri parlamentare anticipate si reuniunea Blocului ACUM, Andrei Nastase afirma ca este unul dintre oamenii care a optat pentru crearea blocului respectiv.

„Am fost initiatorul blocului ACUM si am facut tot ce mi-a stat in putere pentru ca blocul sa reziste in timp. Eu cred ca in momentul de fata fiecare dintre partile noastre trebuie sa se regaseasca, altele sa se reinventeze. Platforma DA in momentul de fata este pe o linie de reinventare, sa spun asa, si bineinteles ca toate deciziile raman la discretia forurilor statutare”, a adaugat liderul Platformei DA.

Cat despre alegerile parlamentare anticipate, politicianul declara ca formatiunea pe care o conduce este gata pentru un astfel de scrutin.

„Este prematur sa discutam despre aceste lucruri avand in vedere ca nici nu sunt declansate si nici nu avem prea multe perspective cu alegerile anticipate. Cert este ca Platforma Demnitate si Adevar este pregatita pentru alegerile anticipate si ni le dorim pentru ca ceea ce reprezinta astazi Parlamentul nu este vointa liber exprimata de cetateni”.

Articole din aceeasi categorie